Събития

Над 300 души се очакват в Петия пешеходен поход от Плевен до село Тотлебен

   
Над 300 души се очакват в Петия пешеходен поход от Плевен до село Тотлебен
  БНР

Пешеходният поход Плевен - Тотлебен отново събира на 3 октомври ентусиазирани пешеходци, които за пета поредна година ще изминат разстоянието от 23 километра. Мотото на спортната проява за любители е „Да слезем от колите и да повървим пеша”.
Походът вече има традиции, все повече хора изминават разстоянието от 23 километра от Плевен до село Тотлебен. Започнало като инициатива на ентусиасти от града, които имат къщи в селото, днес походът се е превърнал в спортна проява, която събира любители на ходенето от цялата страна.

Красимир Танчев, един от спонсорите:

„Със съдействието на Община Пордим и под егидата на кмета на село Тотлебен походът ще се проведе за пета поредна година. Сборният пункт е на края на град Плевен, до табелата, към пътя за Гривица. В 9.00 часа. Ще бъде подсигурен транспорт за тези, които няма да могат да извървят разстоянието“.

Емил Гашев, кмет на село Тотлебен, което отново ще посрещне гостоприемно участниците:

„Финалът ще бъде в живописния парк на селото“.

Сред редовните участници е Димитрина Радулова:

„Походът е нещо прекрасно – цял ден сред природата. Много интересно и приятно. Разнообразно и много добре организирано. Не е труден походът. Всеки може да намери своя емоция“.

Тази година в похода се очаква да се включат около 300 души. Най-младият походник през годините е бил на 3 години, най-възрастният – на 83 години.

Взети са всички противоепидемични мерки, увериха организаторите.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати