Турагенции

PCR тестът влезе в офертите за ЧНГ

   
PCR тестът влезе в офертите за ЧНГ
  google

Броим 10 лв. на турагенцията, за да ни попълни декларацията преди пътуването

PCR тестът и попълването на онлайн декларация с QR код влезе в офертите за празнуване на Нова година в Гърция, показа проверка на „Телеграф медиа“ сред предложенията на туроператорите и туристическите агенции в нета.

Ако искате да си кажете ЧНГ в 4-звезден хотел в Атина, ще трябва да платите минимум 449 лева. Цената включва пътуване с автобус, три нощувки със закуски, но за празничната новогодишна вечеря ще трябва да платите допълнително 145 лева за възрастен и 70 лева за дете до 12 г. Отделно се плащат и допълнителните екскурзии и входни такси за различни забележителности. Тестът, който на повечето места струва 120 лева, ако си го правим сами, както и декларацията с QR код, която по принцип е безплатна, са включени в цената.

Екскурзията до Лефкада с автобус пък струва минимум 415 лева. Цената е също за 3 нощувки, но в 3-звезден хотел, със закуски, 2 стандартни вечери и празничната новогодишна вечеря.

Някои турагенции пък предлагат съдействие за попълване на декларацията, която Гърция иска до 48 часа преди пътуването, като отделна услуга. Цената й е 10 лева. Услугата обаче е безплатна за всички туристи, които са записани по програми на агенцията.

Други туристически агенции пък са въвели изискване всички записвания да се извършват срещу внесен депозит от 50 лева заради COVID ситуацията.

Масово туроператорите съветват в офертите си туристите да си правят и отделна застраховка „Отмяна на пътуване“, която по принцип не е задължителна.

Други пък са написали в предложенията си, че ако границите на България и съответната страна в случай на развитие на епидемиологичната обстановка бъдат затворени и това възпрепятства пътуването, се задължават да възстановят внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

Тази година Гърция отстъпва като дестинация за посрещане на Нова година на другите съседни страни като Сърбия, Македония и Турция. Почти не може да се намерят оферти за Халкидики. Предложенията за Гърция се изчерпват с Атина, Солун, Кавала, Лефкада.

Отново най-многобройни са предложенията за Сърбия. Посрещането на празника в Белград ще ни излезе поне 359 лева за три нощувки и пътуване с автобус. Празничната вечеря се плаща допълнително, а цената й е 129 лева за възрастен и 65 лева за дете.

Има и много предложения за Албания. При ранни записвания до 17 октомври пестим 30 лева от цената, като плащаме само 385 лева за три нощувки в курортния град Дуръс. След тази дата офертата скача на 415 лева.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати