Хотели

Този хотел е на 5 века (галерия)

   
Този хотел е на 5 века (галерия)

Разположен между назъбените хълмове на Раджастан, дворецът Самоде е истинско архитектурно бижу на близо пет века.

Намира се на около час път с кола от столицата на щата – Джайпур. Сградата има няколко „прераждания“ през дългата си история. В началото, през 16-и век, е била крепост, построена да пази местните владетели. През 19-и век е трансформирана в пищен дворец докато накрая през 1987 г. не е префасонирана на луксозен хотел, съобщава Си Ен Ен.

За гостите това е „шанс да се върнат в историята и да преживеят това, което са преживявали кралските семейства“, казва Явендра Сингх, наследник на владетелите, които построили крепостта, а сега съсобственик на хотела.

След като прекарвал уикендите и ваканциите си като дете тук, Сингх и неговият брат наследили двореца през 80-те години и решили да го превърнат в хотел за повече от 80 гости. Те добавили ресторанти и безкраен басейн на покрива като стрикно пазели историческите ценности на сградата. Сред тях са цветни фрески и впечатляващата, покрита със стъкло „Зала на огледалата", където предците на Сингх се забавлявали.

Той казва, че най-голямото предизвикателство било „по много естетичен и внимателен начин да се възстанови съществуващата сграда и да се добавят съвременни елементи без да се развали магията на стария свят“.

Усилието си струвало, допълва той. „Това ни е помогнало да запазим наследството и културата си докато гостите имат възможност да усетаят една отдавна отминала епоха“, казва той.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати