Транспорт

EasyJet за първи път отчита загуби

   
EasyJet за първи път отчита загуби

Авиокомпанията заяви, че за първи път в историята си е на загуба между 815 и 845 милиона паунда за изминалата финансова година, която приключи на 30 септември.

Очертава се мрачна картина и за първите три месеца на финансовата 2021 година, тъй като капацитетът на нискобюджетният авиопревозвач е намален със 75% между октомври и декември тази година.

Главният изпълнителен директор Йохан Лундгрен заяви: „В началото на тази година никой не би могъл да си представи въздействието на пандемията върху индустрията. Авиацията продължава да се сблъсква с най-тежката заплаха в историята си и правителството на Обединеното кралство спешно трябва да се включи със специален пакет от мерки, за да гарантира, че авиокомпаниите ще могат да издържат, докато започне икономическото възстановяване."

От авиопревозвача изтъкнаха и един положителен сигнал: нивата на ранни резервации за лято '21 са в съответствие с предходните години.

През тримесечието юли-август 2020 г. авиокомпания easyJet е използвала 38% от планирания капацитет, като полетите намаляват „значително“ през септември, когато търсенето на клиентите е „съществено засегнато от промени в правилата, въведени от правителството, за пътуване и за карантина“.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати