Анализи

Първите израелски туристи пристигат по Южното Черноморие през април

   
Първите израелски туристи пристигат по Южното Черноморие през април


„През април очакваме първите туристи по Черноморието, ако ситуацията с Ковид-19 не се влоши“, каза по време на среща с кмета на Бургас Димитър Николов посланикът на Държавата Израел в България Н.Пр. Йорам Елрон. На нея присъства и Почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов. В хода на разговорите бе коментиран и стартът на сезона в зимните курорти през януари.

Близо 6000 туристи са посетили Бургас след 16-ти август, когато отпадна задължителната 14-дневна карантина за пристигащите от България граждани в Израел. Освен България, само Хърватска беше с такъв облекчен режим през този къс и труден туристически сезон, стана ясно още на срещата. За Гърция е изискван ПСР тест на влизане и излизане от страната.
Кметът Николов и посланикът Елрон обсъдиха по време на първата си протоколна среща възможностите за сътрудничество в областта на медицината, туризма и високите технологии.

От израелска страна бе предложено да бъде изграден обучителен център по спешна помощ в някое от съществуващите здравни заведения на територията на областта.
Коментирана бе и темата националният литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“ на Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“ да се превърне в международен. Предложението беше прието положително и от двете стани. Обсъден беше вариант проявата да се провежда онлайн, ако епидемиологичната обстановка наложи такава форма на комуникация.

Източник: burgasnews.com



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати