Събития

Организаторите на събития искат помощ от държавата

   
Организаторите на събития искат помощ от държавата

Българско конгресно бюро – БКБ, организация, представляваща повече от 45 компании от събитийната индустрия, които имат над 5000 наети служители, днес изпрати писмо до Министерски съвет на Република България, в което алармира за тревожен спад в оборотите на фирмите в бранша и апелира за предприемане на спешни мерки за оздравяване на сектора. В противен случай оцеляването на сектора би било невъзможно и застрашава с фалит голяма част от дружествата в него.

Възможността за провеждане на бизнес срещи, конференции и изложби не цели единствено спасяване от фалит на работещите в бранша, но е и предпоставка за  възстановяване на всеки един от икономическите сектори в страната. Събитията са платформи за обмен на опит, знания и създаване на нови бизнес контакти, което повече от всякога е жизненоважно за възстановяването на икономиката на държавата.

Унищожаването на събитийната индустрия ще направи невъзможно за всички действащи в нея да бъдат добри данъкоплатци и работодатели и да участват пълноценно във функционирането на социалната и обществена система. Би заличило  десетилетия труд и директна загуба на бизнеса, като това ще доведе до тежки последици за години напред.

Запазването здравето на обществото е основен приоритет и всички в бранша  са категорични, че за да функционира той е нужно да не бъдат допускани никакви компромиси със санитарните препоръки и изискването за физическа дистанция в обектите,  в рамките на провеждане на всяко едно мероприятие. Именно поради отговорното отношение към ситуацията, през последните месеци сме давани за пример за най-стриктно спазване на мерките.

Може да се запознаете с писмото тук.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати