Новини

Доц. Кунчев: Препоръчвам планината и ски туризма

  15.10.2020 20:43  
Доц. Кунчев: Препоръчвам планината и ски туризма

„Няма нищо по-добро от това да си в планината и да караш ски на чист въздух“, заяви пред TravelNews главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Чудесно е да сме в планината и на ски туризъм, и го препоръчвам на всички през зимния сезон, допълни той. Според него няма как да се заразиш по пистите, където хората карат на разстояние и са на открито. Освен това ползват допълнително предпазни средства като ръкавици, шапки, каски, шалове. Хората трябва да внимават на закритите пространства, където да има редовна дезинфекция и проветряване, подчерта той.

Кунчев обясни, че заразяването на туристи през март и април в Австрия, Швейцария, Франция и Северна Италия е станало в малки групи във вътрешни условия, а не на пистите. Това са показали изследванията. Няма заразени скиори по пистите, каза той.

Зимният сезон може частично да бъде спасен от българите и туристите от съседните страни, с които имаме по-облекчени мерки, смята доц. Анген Кунчев. Става въпрос за гостите от Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Северна Македония. Те традиционно идват в Банско, Боровец и Пампорово.

Засега остава затворен британският пазар. „Великобритания по неясни причини продължава да изисква 14 дни карантина за пристигащите от България. Тяхната заболеваемост е много по-голяма от тази у нас. Надявам се скоро да променят условията, за да могат да идват английските туристи“, каза още Кунчев.

Британският туроператор Jet2holidays обяви днес, че няма да прави чартъри до България през предстоящия зимен сезон.

Мирослав ИвановАнкета

Ще почивате ли отново на българското Черноморие догодина?


Резултати