Турагенции

Стартират чартърите на туроператора „Абакс“ до Тунис и Египет

   
Стартират чартърите на туроператора „Абакс“ до Тунис и Египет

Туроператорът „Абакс“ стартира своите чартърни програми до Тунис и Египет, съобщи за Travelnews Георги Пасев, маркетинг мениджър на компанията. Тази неделя на 18 октомври 2020 г. е полетът до Тунис, който е потвърден и ще се осъществи с авиокомпанията „Бългериън ер чартър“. Страната не изисква PCR тестове. За 25 октомври е предвиден чартърът за Египет, за където са се записали към 120 българи и все още има места, обясни Пасев. За Египет се изискват два PCR теста на отиване и на връщане.

Цените за Тунис започват от 790 лв. на човек при 3-звезден хотел с включен самолетен билет, багаж, летищни такси, трансфери, 6 нощувки на база All Inclusive. При 4-звезден хотел стартират от 980 лв. за същия пакет. „Абакс“ пусна и програма за Тунис с чартър за Коледа и друг за Нова година.

Цените за Египет започват от 920 лв. на човек в четиризвезден хотел и от 990 лв. за пет звезди с включен самолетен билет, багаж, летищни такси, трансфери, 6 нощувки на база All Inclusive. Компанията започва редовна програма до Египет от 29 ноември 2020 г. с един чартър седмично до 17 януари 2021 г. „Надяваме се да ги осъществим всичките, защото е сериозна програма. Гъвкави сме и можем да реагираме при недостиг на туристи със сторнирането на чартър. Интересът засега към Египет е много голям и записванията постоянно се увеличават“, каза Георги Пасев. Според него хората се отпуснаха и вече не се страхуват толкова много да пътуват. Освен това Египет предлага море и топло време.

„Прави ни впечатление, че повечето клиенти, които ще пътуват до дестинацията, са нови, а не само тези с ваучерите от пролетта“, подчерта Пасев. Засега най-голямата пречка е изискването за два PCR теста. Хората се притесняват да не се окажат с положителна проба и да трябва да остават под карантина.

За целта туроператорът пусна пакет „максимална сигурност“ за туристите с медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс. Той включва безрискова резервация, безплатен PCR тест, гарантирано връщане на платените суми при наложена карантина, без разходи при установяване на COVID-19. Компанията изисква само 50 лв. депозит при резервация. При установяване на зараза от COVID-19 преди тръгване – позитивен PCR тест, парите се възстановяват на клиента на 100% (без удръжки, глоби, неустойки). В случай, че се установи, че клиента е заразен от COVID-19 по време на пътуването, разходите по лечението в болница се покриват според условията на застраховка „Помощ при пътуване – Травълър“ (базова). Карантиниране на клиент е за сметка на предплатената вече почивка. Разходите за връщане на туриста са за сметка на туроператора.

Туроператорът „Абакс“ не работи с крайни клиенти, т.е. директно с туристите. Той е единственият wholesaler в България, който продава своите програми само посредством регистрирани туристически агенции на територията на цялата страна. Преди кризата е работил с 948 агенти в България.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати