Новини

Варна търси най-доброто лого за 100 години курорт

   
Варна търси най-доброто лого за 100 години курорт

Община Варна обявява конкурс за изработване на проект на лого „Варна – 100 години курортен град/ Varna – 100 years holiday destination“. Знакът ще бъде използван за всички събития, свързани с юбилея през следващата година, съобщава  kmeta.bg.

В конкурса могат да участват само физически лица. Проектите трябва да бъдат създадени специално за конкурса, с авторски права на участника. В противен случай ще бъдат дисквалифицирани - когато не са създадени специално за конкурса; проекти, части, от които са интелектуална собственост на трети лица или са показвани публично преди началото на конкурса. Участниците могат да използват всички видове техники на изящните и приложни изкуства, както и дигитални техники.

Всеки кандидат може да участва с най-много три предложения за лого в два варианта – на български и английски езици, с предпочитаната от него техника. Проектът трябва да съдържа стилизирана информация за 100-годишнината, да изписва Варна курортен град /Varna holiday destination и да асоциира цифрово, графично и цветово туристическите дадености на дестинацията. Той трябва да е придружен с кратко текстово описание на идеята и посланията, да бъде разработен във векторен и растерен формат, позволяващ мащабиране на визията при използване за различни цели, да бъде представен в един от следните формати EPS,PDF,CDR,PNG, цветова схема CMYK; черно-бял вариант;

Материалите за конкурса трябва да бъдат предадени в запечатан плик, който съдържа цветна разпечатка на графичните елементи в различни варианти за брандиране спрямо потенциалните комуникационни канали; разпечатано кратко текстово описание на посланието; информация за участника - три имена, телефон за връзка и електронен адрес; преносим носител с всички файлове за концептуалния проект. Критериите за оценяване са тематичност - т.е. да отговаря на зададената тема; художествени качества- стил, цветови съчетания, асоциативност; техничност - качество на изображението/модела, възможност за мащабиране, възможност за приложимост в различни комуникационни канали - печатни материали, WEB, 3D визуализация и др. Комисия от експерти към Община Варна и външни експерти ще разгледа, оцени и номинира най-добрите предложения. Първата награда е в размер на 1000 лева, ще бъдат присъдени и две допълнителни - 250 и 100 лв.

Крайният срок за предаване на проектите е до 17,00 ч. на 30.10.2020 г. в деловодството на Община Варна или по поща на адрес: 9000, гр. Варна, бул. "Осми приморски полк" 43, дирекция „Туризъм“,  за конкурса за лого – „Варна 100 години курортен град“. Проекти, подадени или получени след края на обявения срок, няма да бъдат приемани, без значение от датата на пощенското клеймо.

Авторите на подадените в конкурса проекти предоставят изключително право на Община Варна да ги разпространява, предоставя на трети лица и показва неограничен брой пъти за целите на популяризиране на град Варна и 100- годишнината. Община Варна не дължи насрещно възнаграждение за предоставянето на описаното право на използване. След обявяване на резултатите от конкурса, отличените с първо, второ и трето място проекти стават изключителна собственост на Община Варна. Авторите на спечелилите проекти остават носители на авторските и сродните права върху тях, съгласно ЗАПСП, като нямат право да ги предоставят за изпълнение на трети страни.

Националният конкурс „Кмет на годината“ 2020 вече тече. Гласувайте за своя кмет на kmetnagodinata.bg.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати