Новини

Изисквания при пътувания на Балканите

   
Изисквания при пътувания на Балканите

- Албания - Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната. Изисква се отрицателен PCR тест при завръщане от Албания или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.
- Босна и Херцеговина - Трябва да представите отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 48 часа преди влизане в страната. Изисква се отрицателен PCR тест при завръщане от Босна и Херцеговина или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.
- Гърция - Изисква се отрицателен PCR тест и формуляр PLF с QR код, който трябва да е попълнен най-късно 24 часа преди влизане в страната (тук). По суша за туризъм се влиза само през ГКПП Кулата. Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Гърция в България.
- Косово - Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната. Изисква се отрицателен PCR тест при завръщане от Косово или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.
- Северна Македония - Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната. Изисква се отрицателен PCR тест при завръщане от Северна Македония или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.
- Черна гора - Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната. Изисква се отрицателен PCR тест при завръщане от Черна гора или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.
- Сърбия - От 15 август при влизане в Сърбия от българските граждани се изисква отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 48 часа преди влизането в страната. Oт 1 септември не се изисква се отрицателен PCR тест и няма задължителна 14-дневна карантина при завръщане на българи от Сърбия в България.
- Словения - За българи пътуващи от региона на Благоевград има задължителна 10-дневна карантина. Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Словения в България.
- Хърватия - Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната, но трябва да се попълни предварително формуляр (тук). Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Хърватия в България. Ако преминавате през Сърбия с автомобил или автобус с начална точка Хърватия, задължително трябва да имате негативен PCR-тест, направен в рамките на 48 часа преди влизане в Република Сърбия.
- Румъния – Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната. Не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна карантина при прибиране на българи от Румъния в България.
- Турция – Не е нужен отрицателен PCR тест и българите не се поставят под карантина при пристигане в страната. От 1 септември вече не се изисква отрицателен PCR тест и няма задължителна 14-дневна карантина при прибиране на българи от Турция в България.

Информацията е подготвена от Евгения Димова, Делта турс БГ



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати