Хотели

Хотелиерите ще рекламират Слънчев бряг за лечение на белодробни болести

   
Хотелиерите ще рекламират Слънчев бряг за лечение на белодробни болести
  google

Слънчев бряг доказано е едно от най-добрите места в Европа за лечение на белодробни и респираторни болести. И Министерство на туризма трябва да използва този факт, за да привлече гости и да акцентира върху това, че в българските хотели през това лято нямаше нито един заразeн ат COVID-19. Това заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов. За това, че въздухът от Свети Влас до Несебър е целебен има и научни доказателства. Не случайно през 60-те и 70-те години на миналия век именно там са излекувани хиляди болни от малария и туберколаза и благодарение на уникалния климат тези заболявания изчезват у нас.

Sunny Beach

Хотелиерите от Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас сме готови да посрещнем безплатно група от учени, които в рамките на 10-14 дни да направят съответните изследвания, да донесат нужната апаратура и да потвърдят научните факти, доказани преди десетилетия от техни колеги. Тази информация, заедно с това, че през цялото лято посрещнахме стотици хиляди гости без да се зарази един турист в българските хотели, може да бъде основата и на актуална рекламна кампания, която да спаси туризма ни в условията на глобалната пандеамия, подчерта Налбантов. И може да превърне наистина морските ни курорти в четирисезонна дестинация.

Sunny Beach

Той бе категоричен, че през това лято хотелите в Слънчев бряг са отворили, за да се спаси имиджа на курорта, въпреки ясното осъзнаване от страна на собствениците, че ще работят на загуба. Хотелиерите и ресторантьорите взеха всички нужни мерки за неразпространение на коронавируса и резултатите са видими, обясни той. Според него, за да подпомогне бизнеса, държавата трябва да прехвърли собствеността върху алеите и инфраструктурата в Слънчев бряг от частното държавно дружество “Слънчев бряг” АД към общината. В момента събраните средства от туристически данък не се харчат целево, а парите от такси изтичат някъде, тъй като държавното дружество е на загуба от 12 години, подчерта Налбантов. Заради държавното участие в дружеството то не може да се възползва и от еврофинансиране, допълни зам.-председателят на БХРА.

Sunny Beach

 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати