Новини Турагенции

Wonder travel организира чартър за ски ваканция в Австрия

   
Wonder travel организира чартър за ски ваканция в Австрия

Туроператорът “Уондър травел” (Wonder travel) организира чартър за ски ваканция в Австрия през януари 2021 г. Това заяви за TravelNews Лилия Костова, собственик на компанията. Периодът на почивката е от 9 до 16 януари. “Надяваме се да напълним полета от 160 човека с постоянните ни клиенти. Имаме доста запитвания от агенции и от потребители”, каза Костова. Цената на пакета е 689 евро на човек, в който влизат 7 нощувки със закуски и вечеря, самолетни билети и летищни такси, ръчен багаж до 5 кг, чекиран до 15 кг, ски обувки, щеки и чифт ски, както влизат и трансферите. В сумата не влиза лифт картата.

Настаняването е в тризвездния семеен Ferien Hotel Alber със СПА център в курорта Малниц, Австрия. Полетите са до словенската столица Любляна и от там са организирани трансфери до Малниц, който се намира в южната част на Австрия.

Лилия Костова предупреждава, че депозити и суми не се възстановяват при отказ от пътуване на клиента. Единствено се връщат пари при отмяна на екскурзията от страна на туроператора заради затварянето на граници. Това се записва в договора между компанията и туриста. Тя препоръчва на клиентите да си правят застраховка “Отмяна на пътуване” с COVID покритие. При положителен тест преди или по време на пътуването, застраховката покрива както сумите по екскурзията, но също така лечение и престой при карантина.  

Цените на лифт картите в Австрия са 303 евро за 7 дни за възрастни, 229 евро за младежи и 153 евро за деца, каза Лилия Костова. SuperSkiCard е най-голямата ски зона в света, предлагаща отлично подготвени ски писти и модерни съоръжения. Ски зоната включва 77 ски курорта, 926 лифта и гондоли, които дават достъп до 2750 км писти, покриващи всички ски зони в Австрия и Бавария, включително три глетчера и шест трасета от Световната купа. Ски зоната е подходяща за всички от фрирайдъри, пистови скиори, сноубордисти, професионалисти, начинаещи до семейства с деца.

За ски зоните край Малниц може да се купуват еднодневнни лифт карти. Едната се намира на западния склон на планината Анкогел, 3250 м. В нея има 18 км писти, повечето червени. Малниц е един от най-слънчевите курорти на националния природен парк Хое Тауерн и един от най-живописните в Австрия. Планината Анкогел със своите широки склонове предлага оптимални условия за каране извън пистите и представлява естествен фън-парк. Най-високата точка, до която достига лифтът, е на височина 2636 м, а денивелацията в ски зоната достига 1400 м.

Разположеният в австрийската провинция Каринтия ски регион Малниц се намира в подножието на ледника Мьолталер и е съставен от две отделни части – Малниц (Mallnitz) и ледника Мьолталер (Mölltaler Gletscher). Курортът Ankogel-Mallnitz (2 600 м надморска височина) е една от най-високите високопланински области в Каринтия. Любителите на фрирайда могат да се наслаждават на каране извън пистите. Лифт картата е валидна и за ледника Мьолталер. Ски зоната там е разположена на височина от 2100 до 3122 м. От Флатах (Flattach) – централното курортно селище в региона, с автобус лесно се стига до долната лифтова станция. От там подземно влакче Glacier Express ви изкачва до горната част на ски зоната, откъдето с 6-местна гондола можете да се изкачите до глетчера.

На ледника има 71 км ски писти. Условията за каране, както и навсякъде на ледниците, са най-добри за средно подготвени скиори и сноубордисти. За по-екстремно каране има няколко черни писти и добра офф-писта. Има и 7-километрова FIS писта за скоростно спускане, сноупарк Gletscher Fun Park с бордеркрос. Малка зона за начинаещи, както и детски писти допълват картината на хармонично проектирания курорт.

Малниц и Флатах са малки и тихи курорти със стандартна инфраструктура. Настаняването е качествено и не особено скъпо. Селищата са свързани с безплатен бус, а ски картата обхваща всички 5 курорта в ски региона, включително разположения след тунела на 15 км от Малниц - Бад Гащайн.

Туроператорът “Уондър травел” ЕООД е създаден през 2019 г.  и притежава всички необходими лицензии и сертификати, за да предлага ваканционни пакети и туристически услуги по целия свят. Мисията на компанията е да предлага бутикови екскурзии и почивки от най-високо ниво, но същевременно на достъпни цени. Приоритет е сигурността на пътуването и удовлетвореността след края на почивката.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати