Заведения

Йорданка Фандъкова: Обсъждаме затваряне на нощните заведения в София

  24.10.2020 10:52  
Йорданка Фандъкова: Обсъждаме затваряне на нощните заведения в София
  google

Обсъждаме с колегите временното затваряне на нощните заведения. Днес имаме събиране на общинския щаб заедно с директора на столичната РЗИ и ще обсъдим този въпрос. Това го направиха много градове в червената зона в България. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

"Следим какво става и в европейските градове. Знаете, че там има и по-сериозни мерки като вечерен час, ще обсъждаме и това. Ако се окаже ефективна мярката със затварянето на нощните заведения, мисля, че вечерен час няма да е нужен. Обсъждат се всички познати мерки, за да намалим събирането на хората и то при спазване на дистанция", добави тя.

Тя напомни, че от 2 дни са пуснали допълнителни влакове в най-натоварените часове, но има и болни машинисти. Въпреки това тя увери, че всички влакове се движат по разписание. 

"За мен е важно важно градският транспорт да продължи да работи, за да живее София", увери тя. 

"Наблюденията ни при премахването на синята и зелената зона тази пролет показаха, че това не е особено ефективна мярка, защото хората не слязоха наистина от колите си, а настъпи хаос при паркирането", категорична бе Фандъкова.

"Може би трябва като следваща стъпка да се обмисли при големите ученици да се премине към
дистанционно обучение", добави столичният кмет.