Турагенции

Туроператори организират инфотур в Бургас

   
Туроператори организират инфотур в Бургас

В периода 12.11 – 14.11.2020г ще се проведе професионален информационен тур за туроператори, ангажирани в процеса по създаване и реализация на туристически пакети. Мотото на събитието е: „GO to BURGAS - море, забава, паламуд, събития и спортен дух“.
"Ще се радваме да бъдете наши гости и да споделим с Вас възможностите за културен, конгресен, спортен и ученически туризъм през настоящия сезон, който е и специален за гр. Бургас, с предстоящия Никулден като празник на града и подготовката за предколедните и новогодишни празници", съобщиха организаторите.
В три последователни дни са включили някои нови атракции и проекти в града, в комбинация с професионално подбрани и интересни маршрути:

• Работна опознавателна среща с организаторите в новия за града Конгресен център: Община Бургас, Сдружение на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“, Югоизточния съюз на екскурзоводите „Ваня Райкова“, хотелиери, ресторантьори и организации на местния бизнес в града, с разкриване на новите възможности за туризъм.

• Туристическа пешеходна обиколка с местен екскурзовод „Младият град с древно минало - Бургас"

• Посещение на Акве Калиде – интерактивен музей, 3D прожекция, представяща историята на топлите минерални води от времето на траките през периодите римско, византийско и турско владичество до наши дни. Посещение на ембематичната за района пивоварна „Металхед“.

• Като морски град, животът тук се движи целогодишно около морето, затова сме предвидили при подходящо време разходка с кораб до остров Св. Анастасия или посещение на рибарското селище Ченгене скеле и ПЗ „Пода“ - един от най-оживените прелетни маршрути на птиците в Европа - "Виа Понтика".

• Информационно посещение на избрани хотели в града, подходящи за групови и индивидуални пътувания, детски опознавателни маршрути /представяне на новия Детския научен музей/, конгресни, спортни прояви и бизнес срещи;

• Възможност за запознаване с целогодишната културна програма на града, предстоящите празници, тематичните уикенди и работещите атракции през всеки сезон на годината

• Дегустация на вина и разнообразна местна кухня.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати