Новини Транспорт

Авиокомпаниите в надпревара за евтини самолетни билети

  05.11.2020 11:47  
Авиокомпаниите в надпревара за евтини самолетни билети
  google

 

 

Няколко международни авиокомпании откриха продажбата на билети с безплатни допълнителни места, както и сезонни билети за неограничен брой полети.

American Alaska Air Group предлага две места на цената на едно при закупуване на билет.

Човек може да заеме целия ред от три места, тъй като средното място по подразбиране трябва да остане свободно в съответствие с антиепидемичните изисквания.

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair наскоро извърши продажба на 1 милион билета за 5 евро на полет, която продължи 48 часа. 

Сега на уебсайта на авиокомпанията стартира нова, коледна разпродажба: за 7,99 от Лондон можете да отидете на почивка в Белфаст или Прага и да добавите още един паунд да билет до Атина.

AirAsia от Малайзия започна да продава „неограничени билети“ от януари 2020 г. на 499 ринггита на брой (180 лева). С един билет пътниците могат да пътуват неограничен брой пъти до 30 юни 2021 година.

Промоцията стартира на 29 февруари и оттогава са продадени над 200 000 неограничени билета, някои пътници са ги прелетяли над 20 пъти.

Aeroflot Airlines засега отбеляза стандартна оферта с 50% отстъпка за полети и отмени таксата за обмен на самолетни билети в икономична класа.

Авиокомпаниите се опитват да печелят пари не само във въздуха, но и на земята. 
Singapore Airlines отвори ресторант в двуетажен Airbus A380 за четири дни.

Феновете на авиацията трябваше да платят 53,50 долара за вечеря в икономична класа и 642 долара в апартамент. 

Местата за първите два дни бяха разпродадени за половин час.