Новини Турагенции

КЗК обяви поръчка за самолетни билети и настаняване за 160 000 лв.

   
КЗК обяви поръчка за самолетни билети и настаняване за 160 000 лв.

Комисията за защита на конкуренцията обяви обществена поръчка за покупката на самолетни билети на стойност 160 000 лв. без ДДС, показва справка на TravelNews в Агенцията за обществени поръчки. Крайният срок за кандидатстване електронно е 24 ноември 2020 г. през eop.bg. Предметът на търга обхваща предоставянето на следните услуги: извършване на резервации и осигуряване на самолетни билети за превоз на пътници и багаж при служебни пътувания в страната и чужбина. Включено е още осигуряване на хотелски резервации в страната и чужбина.

Прогнозното количество е около 120 самолетни билета и около 120 хотелски резервации. Критериите за оценка на офертите са: максимални нетни тарифи по основни дестинации с тежест в комплексната оценка – 50%; стойност на такса обслужване за издаване на един самолетен билет с тежест в комплексната оценка – 25%; стойност на такса обслужване за осигуряване на хотелско настаняване на едно лице, с тежест в комплексната оценка – 25%. Не се допускат предложения с нулеви стойности. Предложенията трябва да бъдат положителни числа със стойности по – големи от „0“ (нула) посочени в лева, без вкл. ДДС,  с точност до втория знак след десетичната запетая. Участник предложил цена/такса със стойност нула се отстранява от участие в процедурата. Оценките на участниците по всеки от показателите, както и общите оценки се закръглят до втория знак след десетичната запетая.

Кандидатите трябва да са регистрирани като туроператори или агенти. Изпълнителят трябва да членува или да е акредитиран агент на IATA (Международна асоциация за въздушен транспорт). Освен това да има право да резервира, издава и продава самолетни билети чрез глобална резервационна система - „Амадеус”, „Галилео“, Уърлдспан“, „Сейбър“ или друга еквивалентна система за резервация и продажба на самолетни билети. Системата трябва да осигурява пълна, достоверна и актуална информация за наличните цени на самолетните билети. Изпълнителят  трябва да има оторизация за работа със системата BSP (Billing and Settlement Plan). 

Участникът е необходимо да има внедрена система за управление на качеството по стандарт EN ISO 9001:2015 или еквивалент с обхват, сходен с предмета на поръчката. Под услуга, сходна с предмета на обществената поръчка, следва да се разбират услуги от туроператорска и/или туристическа агентска дейност, в т.ч. осигуряване на самолетни билети и/или хотелско настаняване.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати