Новини

Вижте най-странните места, заварили туристи под карантина

   
Вижте най-странните места, заварили туристи под карантина

Пандемията от коронавирус промени живота ни през годината, включително и това как и къде живеем.
Когато различните държави започнаха да затягат мерките и да налагат ограничения, стана ясно, че следващите седмици ще прекарваме повече време в домовете си, за да изчакаме връщането към нормалния живот.

Но не всички имаха удоволствието да останат в комфорта на дома си и се наложи да изкарат карантината на доста странни места.
От Readers Digest правят преглед на някои от най-необичайните места, на които някои хора се е наложило да бъдат затворени.

Бивша съветска печатарска фабрика

Когато коронавирусът засегна Европа през март, Александра Нима, която живее в Талин, Естония, е на почивка в Австрия. Като собственик на Tallinn Business Walks - малко стартиращо предприятие, предлагащо обиколки на града, Нима иска да се върне в Естония възможно най-скоро и напуска Австрия веднага щом границите се отварят.

„Моят малък бизнес беше пострадал значително, така че моят приятел ми резервира най-евтиния Airbnb в Талин, който можем да намерим, за карантината за необходимите 14 дни“, разказва тя.

Това се оказва бивша съветска печатарска фабрика, направена изцяло от бетон със стоманени тръби, служещи като „декор“. Освен това има малки прозорци, които не пропускат много естествена светлина.

На всичкото отгоре фабриката има театър със сцена - нещо, което Нима казва, че е било обичайно за големите компании по времето на комунизма. Живеейки с автоимунно заболяване, Нима се разболява няколко дни след резервацията, но за щастие, скоро тя е извън завода и е в по-добро здраве.

Град-призрак

Когато Брент Ъндърууд закупува изоставения град Серо Гордо в Калифорния през 2018 г., той планира да създаде нощен курорт за туристи. Но благодарение на обилния сняг и COVID-19, се налага да остане там сам в продължение на месеци.
В това време той живее в уж обитавана от духове двуетажна къща. По думите му по време на престоя му се случват странни неща, които не може да обясни.

Въпреки всичко, той решава да остане и след като карантината пада, но в средата на юни в града неочаквано избухва пожар, който разрушава три от 20-те сгради, включително историческия хотел.

Остров край бреговете на Британска Колумбия

Като туристически блогър и дигитален номад, Филип Вайс е свикнал да бъде на път. Той се намира в Камбоджа, когато пандемията идва и решава да се върне в Съединените щати с трансфер през Ванкувър, Британска Колумбия, в Канада.

Негов стар приятел се свързва с него и му предлага да отмени полета си за Съединените щати и вместо това да остане на остров Солт Спринг в Британска Колумбия. Тогава Вайс резервира стая в местен хотел, където в крайна сметка живее през следващите няколко месеца.
„Имах възможността да се отпусна и да се насладя на природата, без коронавирус и с необходимата социална дистанция“, казва той.

Риболовна лодка в Индийския океан

През февруари екипаж от Нова Зеландия и Филипини тръгва на двумесечен търговски риболов за компания за морски дарове.

След обявяване на пандемията от COVID-19, корабът няма право да се връща в базата в Нова Зеландия, оставяйки 42-те членове на екипажа си блокирани на лодката в Индийския океан.
Според Stuff - новинарски сайт в Нова Зеландия, компанията за морски дарове е похарчила 300 000 новозеландски долара, за да наеме два частни самолета и да върне екипажа си у дома в края на август.

Риалити телевизионно предаване

През март участниците в немската версия на Big Brother са в къща, изолирана от останалия свят, както обикновено. Но този път шоуто има неочакван обрат: никой от участниците не знае за пандемията на COVID-19, засягаща Европа и останалия свят, съобщава CBS News.
Продуцентите съобщават на съквартирантите за неволната им карантина на 17 март по телевизията на живо. Снимките завършват в средата на май, а участниците разбират какво е да живееш в безопасност, макар и затворени в къщата на Биг Брадър.

Изоставена болница във Виетнам

Три британки на 20-годишна възраст, които са на почивка във Виетнам, трябвало да прекарат 10-дневна карантина, изолирани в изоставено убежище в Нин Бин. Въпреки че бившата болница не може да се нарече луксозна, те разполагат с работещи тоалетни и могат да се къпят, макар и с кофи с вода, а медицинска сестра следи здравето им и им носи храна.

Потенциално обитаван от духове германски замък

През март 20 членове на оркестър по флейта от Боливия тръгват на двуседмично турне в Германия. Но коронавирусът спира пътуването и младите музиканти не успяват да се върнат у дома.
Те се настаняват в близо 600-годишен германски замък до юни, за който се твърди, че е завладян от призрака на един от бившите му обитатели - Фридрих Велики, а също така е заобиколен от 23 глутници вълци. Оркестърът прекарва дните си в репетиции, игра на футбол и разходки из имението.

Остров край бреговете на Африканския рог

Влогърът Ева цу Бек е на посещение в Сокотра - йеменски остров, разположен на 60 мили източно от Африканския рог, когато избухва епидемията. В крайна сметка, тя остава до началото на юни и документира новия си живот в Instagram.

Английски зоопарк

Четирима служители в зоопарка Paradise Park в Корнуол, Англия, решават да останат в него, за да се грижат за животните, след като на 21 март той е затворен за обществеността заради коронавируса, съобщава Би Би Си.

Те живеят в зоологическата градина 12 седмици, спазвайки ежедневните си режими на хранене и документирайки времето си с животните в социалните мрежи. Зоопаркът отваря врати в началото на юли.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати