Хотели

Най-добрите ски курорти в света, които трябва да посетите

   
Най-добрите ски курорти в света, които трябва да посетите
  google

Публикувана от Profit.bg

Гарантирана снежна покривка, надеждни лифтове, разнообразие от писти, места за настаняване и забавления.

Курортите, които ще ви представим по-долу, разполагат с всичко необходимо за забавна ски ваканция. 

10. Санкт Мориц, Швейцария

Смята се, че това е любимо място за богатите и известните. Курортът е популярен като домикан на световни първенства по ски, луксозни хотели и ресторанти със звезди на Мишлен.

Санкт Мориц два пъти приема зимни олимпийски игри, както и пет пъти световни първенства по алпийски ски. Той е дом на известната Free Fall - най-стръмният ски старт в света, след който скиорите набират от 0 до 145 км в час само за 6 секунди.

9. Нисеко, Япония

Нисеко е курортно градче, разположено северно от Токио. Смятан за най-известния ски курорт в страната, той привлича посетителите заради лекия си прахообразен сняг с качество, което остава постоянно през зимата. В Нисеко, освен ски, можете да карате моторни шейни, да пробвате снегоходки, ски котки, хели-ски и много други.

Туристите могат също така да задоволят небцето си с разнообразие от заведения за хранене, в които се сервира автентична японска кухня. След положените физически усилия могат да се отпуснат в някой от петнадесетте вулканични горещи извора, включително 100-годишния Kombu onsen.

8. Аспен, Колорадо, САЩ

Този ски курорт е разположен на върха на Скалистите планини в Колорадо. Той се намира на 2410 метра над морското равнище, което му гарантира алпийски климат с ниска влажност, което пък му осигурява сняг през повечето месеци от годината. 

7. Уислър Блеккомб, Британска Колумбия, Канада

Разположен на два часа път северно от Ванкувър в Канада, Уислър е това, което мнозина смятат за най-големия ски курорт в Северна Америка.

Разполага с 8171 акра достъпен терен, обслужван от 35 лифта, сновящи между две колосални планини - Уислър и Блеккомб. Районът включва осем теренни парка както за начинаещи, така и за опитни скиори. Мястото е подходящо и за семейства с изобилие от паркове за деца, както и с над 18 ресторанта и разнообразни места за настаняване.

6. Гщаад, Швейцария

Много туристи идват в Гщаад не само за да карат ски, но и да се насладят на очарователното му селце. Освен 200-те километра ски писти, мястото разполага и с изградена курортна система, съставена от шест зони, които са свързани помежду си с 53 лифта.

Гщаад има много писти, както и други удобства за почивка за цялото семейство, например безкраен избор от бутици, сладкарници и кафенета в и около този селски швейцарски град, разположен в Югозападна Швейцария.

{{page}}

5. Алп д'Юез, Франция

        View this post on Instagram                      

A post shared by Alpe d'Huez (@alpedhuez)


Този модерен ски курорт, разположен в Югоизточна Франция, получи титлата най-добър ски курорт в Европа от EDEN два пъти - през 2017 г. и отново през 2019 г. 

Посетителите го обичат заради забавната комбинация от релаксация, забавление и спорт. Състои се от пет ски курорта, разположени в две планински селца.

4. Кортина д’Ампецо, Италия



Известен на местно ниво просто като Кортина, този ски курорт, разположен на няколко часа път от Венеция предлага нещо повече от предизвикателни склонове и привидно безкрайни ски полета. Това е живописен малък град с очарователна италианска архитектура, извисяваща се на невероятен фон.

3. Санкт Антон, Австрия



Този ски курорт, разположен на западната граница на Тирол в австрийския регион Арлберг, привлича ски ентусиасти от 100 години. Смятан за една от най-добрите ски дестинации в Алпите, Санкт Антон е най-голямата свързана ски зона в Австрия.

Разполага с 305 км писти, ефективна система от лифтове и град, който може да се похвали с разнообразен избор от хижи, хотели и ресторанти.

Мястото е дом на легендарния Ханес Шнайдер, считан за баща на модерното каране на ски, който създава ски училище в него. Със своите предизвикателни терени и стръмни склонове, курортът е по-подходящ за напреднали и по-опитни скиори.

2. Цермат, Швейцария



Цермат е идилично планинско село, разположено във Вале и се счита за най-високия ски курорт в Швейцария. Известен е със своята величествена гледка към Матерхорн и целогодишно каране на ски.

Ски регионът на Цермат, известен още като „ледниковият рай Матерхорн“, разполага с четири ски зони - Sunnegga, Gornergrat, Klein Matterhorn и Schwarzsee, свързани с 63 лифта. Това е единственият целогодишен ски курорт в Швейцария и един от двата останали ледника в Алпите. 

1. Шамони, Франция



Домакин на първата по рода си зимна олимпиада, проведена през 1924 г., курортът се прочува през годините сред професионалните скиори и любители на планинското катерене.

Сгушен в подножието на Монлан, той е колкото очарователен, толкова и вълнуващ. Ски зоните му със стръмни писти и екстремни метеорологични условия обаче са по-подходящи за напреднали скиори.

Освен ски, сноуборд, планинско катерене и планинско колоездене, хората идват тук, за да се насладят на оживения нощен живот. Шамони разполага с множество барове и клубове, които предлагат почивка на туристите след ден, изпълнен със снежни дейности.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати