Събития

Отменя се провеждането на Междунардния панаир на книгата

   
Отменя се провеждането на Междунардния панаир на книгата

Най-мащабният книжен форум у нас - Софийският международен панаир на книгата, трябваше да има своето 48-о издание между 8 и 13 декември. Поради все по-усложняващата се обстановка в страната обаче, той няма да се проведе, поне не и в познатия на посетителите форматю. Това обави организаторът на събитието Асоциация „Българска книга”.

Основният аргумент зад решението е поставянето на здравето на многобройните посетители на книжното изложение и на неговите участници на първо място.

Въпреки липсата на традиционния Коледен панаир на книгата в познатия формат, Асоциация „Българска книга” и нейните членове планират дигитални активности за читателите. Сред тях е Софийският международен литературен фестивал, който ще има своето дигитално издание от 10 до 13 декември, както и други кампании и инициативи, които ще бъдат адресирани към читателите в следващите седмици.

От Асоциацията призовават четящите хора да продължават да купуват и четат книги, защото книгите носят успокоение и вдъхновение, упование и смисъл, вяра и кураж, че ще дойдат и други по-спокойни и добри дни.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати