Новини Турагенции

Само шест екзотични дестинации ще приемат туристи тази зима

   
Само шест екзотични дестинации ще приемат туристи тази зима

Само шест екзотични и далечни дестинации са отворени, и ще приемат туристи през тази зима. Това обяви за TravelNews Павлина Русева, управител на туроператора „Save travel“ и член на УС на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение бъдеще за туризма“. Дестинациите са Малдиви, Занзибар, Доминиканска република, Мексико, Бразилия, като се очаква отварянето на Куба. Цяла Югоизточна Азия и Бали остават затворени за туристи от Европа и САЩ до края на годината. Индикациите са, че ще останат в това положение поне до май, обясни Русева.

„България сме в червения списък на всички страни, което допълнително усложнява пътуванията“, каза тя. Най-голямо е търсенето в момента от българите за почивки през ноември, декември, януари и февруари за Малдивите и Занзибар, където цените са по-ниски от обичайното, каза тя. Малдивите изискват PCR тест, докато Занзибар засега не. До двете дестинации има полети и добри цени на „Турските авиолинии“, „Катар еъруейз“ и „Емирейтс“. Български туроператори пуснаха и директни чартъри до тях.

За Доминикана, Мексико и Куба е по-скъпо заради липсата на полети. Освен това няма и много чартъри, които традиционно се правят от Германия и Испания. За трите дестинации има полети през Испания или Франция, където мерките са завишени, подчерта Павлина Русева. Специално летището в Париж изисква попълнена декларация за здравния статус. Бразилия е на трето място най-засегнатата страна в света по брой заразени.

Според Русева най-много българи се очаква през следващите месеци да посетят Дубай. Авиокомпанията „Флай Дубай“ осъществява директните си полети от София. За Нова година за емирството има организиран чартърен полет. За коледните и новогодишните празници най-много посещения на българи ще има в Турция, Египет и Тунис, за където са организирани директни чартърни полети.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати