Новини

Марияна Николова: Туризмът трябва да влезе в Националния план за възстановяване

   
Марияна Николова: Туризмът трябва да влезе в Националния план за възстановяване

Туризмът също трябва да намери място в Националния план за възстановяване и устойчивост на България. Заедно с туристически неправителствени организации, туристически сдружения и висши учебни заведения ще изготвим конкретен механизъм, чрез който туристическият сектор да бъде добавен в националния план – или като отделен стълб, или да бъде включен към някой от вече съществуващите четири стълба. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването „Беновска пита“ на Канал 3. Тя уточни, че към момента правителството се справя добре с кризата, причинена от COVID-19, като запазването на здравето на хората е на първо място.

Разбира се, доходите на населението също са важни и въведените мерки дават своя резултат. Министърът допълни, че се работи активно за постигането на баланс между ограниченията за обществото и облекченията за бизнеса. Относно предстоящия зимен сезон вицепремиерът коментира, че отново ще се разчита на българските туристи за вътрешния туризъм, както направиха през летния сезон.

Нашите зимни курорти са готови след заповедта за мерките за безопасност, която издадох. Контролът ще е изключително засилен. Банско се готви да отвори от 4 декември с амбициите да работи до април, според прогнозите за времето, каза още министър Николова.

Вицепремиерът поясни, че Министерството на туризма прави засилена рекламна кампания за гости от балканските страни, които да посещават зимните ни курорти. И уточни, че след посещенията ѝ в Турция уговорката е границата с южната ни съседка да остане отворена. Най-репресивната мярка, която можем да си позволим в момента, е PCR тест, каза още министърът.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати