Новини Събития

Украйна дава по 30 000 евро на компаниите за събития

   
Украйна дава по 30 000 евро на компаниите за събития

Община Лвов в Украйна дава по 30 000 евро на компаниите за организиране на събития, заяви Кристиана Казанджиева, собственик на фирмата Agenda по време на изложението и конференцията „Туризъм ЕКСПО – Дестинация Варна 2020“. Средствата се предоставят под формата на проекти за провеждането на събития. Кандидатстването е до края на ноември. По този начин общината е решила да подпомогне бизнеса и съответно да популяризира дестинацията. Общината е определила ресурс за около 40 компании.

За сравнение в България и по-конкретно във Варна нищо не се прави. Морската ни столица може да бъде дестинация за събития, каза Казанджиева. Варна има голям потенциал и за целта е необходимо създаването на Черноморско конгресно бюро, което да популяризира Черноморието като място за провеждането на многобройни и различни мероприятия. През следващата година се очаква във Варна да бъдат проведени доста международни спортни събития, които все още няма яснота дали ще се състоят.  

Казанджиева се надява през 2021 г. бизнесът да може да работи и да организира мероприятия. И да няма такива ограничения до 30 човека в зала. „Не може да продължим само онлайн, виртуално или хибридно. Нищо не може да замени живото присъствие и преживяване“, подчерта тя.

“Агенда” ООД е фирма с 16 годишна история и утвърдени позиции в консултирането при използване на европейски финансирания. Компанията има над 844 завършени проекта и над 7800 клиента. Тя може да ориентира бизнеса в многобройните европейски насоки за кандидатстване, регламенти, оперативни ръководства. Провежда обучения или индивидуални консултирания. Подготвя документации по кандидатстване за европейски средства. Освен това подпомага управлението и администрирането на проекти, за да бъдат завършени успешно.

Мирослав Иванов, Варна



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати