Новини Събития

Три коледни базара отварят врати в София

   
Три коледни базара отварят врати в София

Въпреки мерките и пандемичната обстановка в столицата, няколко коледни базара ще отворят в близките дни в центъра на София.

Традиционният Немски коледен базар ще отвори врати на 20-и ноември (петък) на познатото място в Градската градина до бившия мавзолей.  
Малките дървени къщички вече са готови да посрещнат посетители, а гостите могат да се насладят на разнообрани асортименти – от вкусни коледни сладки, греяно вино и немски вурстове до забавни игри за децата. Заради пандемията всеки щанд за храна ще бъде с плексигласова преграда. Ще липсва единствено Детската работилница. За спазването на противоепидемичните мерки ще следи и охрана на базара.

Въпреки отменения Коледният панаир на книгата, книжни заглавия на открито все пак ще има – в парка пред НДК.

Между 4-ти и 31-ви декември, пред кино и бар „Кабана“ ще се предлагат на щандовете на новия празничен базар „София – коледен град“.
Тази година базара ще е в умален вариант, но от организаторите се надяват догодина да бъде доста по-голям.
През декември, ще можете да се насладите на великолепен микс от европейски ресторанти, които ще ви представят своето национално коледно меню, страхотни вина и крафт бири.

В кино и бар „Кабана“ ще гледаме представления от културната и забавна съвременност на София, а другите изненади, които сме ви подготвили ше видите и използвате , когато го посетите.

За първи път София ще приюти коледен базар и на пл. „Славейков“. Открива се на 23-ти ноември и ще продължи до Коледа.
Публичните пространства в столицата ще бъдат използвани за разлини тематични събития. Целта е да бъдат разпознати от гражданите и гостите на София като място за социален живот, култура и забавления.

На площада ще бъдат разположени дървени къщички с богата украса, зона за забавление, кът за Дядо Коледа и голяма коледна елха. Ще се предлагат храни, напитки и различни сувенири. За доброто настроени за посетителите е предвидена културна програма.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати