Заведения Новини

Сдруженията на заведенията поискаха отнемане на разрешителните за нарушителите

   
Сдруженията на заведенията поискаха отнемане на разрешителните за нарушителите
Ресторант Il Siciliano в София е един от хванатите нарушители

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България приветстват масираните проверки на МВР и РЗИ относно спазването на противоепидемичните мерки и работния час на заведенията. Те настояват за най-строги наказания за установените нарушители, които петнят името на бранша, се казва в позицията на двете организации. „За нас е недопустимо в кризисната обстановка, в която се намираме, да се хитрува на дребно и да се нарушават правила, касаещи здравето на хората“, посочват те. Според тях тези, които го правят трябва незабавно да бъдат затворени и да им бъдат отнени разрешителните за работа.

Призоваваме също така да започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки. Без значение кой е организаторът, това е безотговорно поведение, което заобикаля правилата и води единствено до дребно печалбарство в сивия сектор и необоснован риск, коментират председателите на БАЗ Ричард Алибегов и на СЗБ Емил Коларов.

Според тях хиляди членове, които спазват мерките и търпят сериозни загуби, са възмутени от подобни практики и ги осъждат остро. Те призовават за спазване на всички правила, за да се излезе възможно най-бързо от кризата с Covid-19. Членовете на двете организации са призовани да подават сигнали в МВР и РЗИ, когато засекат подобни нерегламентирани практики.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати