Новини Хотели

Ситуацията е сложна за празнуване на студентския празник в курортите

   
Ситуацията е сложна за празнуване на студентския празник в курортите

Хотелиерите и ресторантьорите в курортите се готвят да посрещнат хиляди студенти за студентския празник на 8 декември 2020 г. Към този момент клубовете са затворени със заповед на министъра на здравеопазването. Сдруженията на заведенията вече настояха за тяхното отваряне за празниците. Ситуацията със заразените с коронавирус обаче е критична в страната.
Личното ми мнение, споделяно и от колеги от УС на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, че е меко казано безотговорно да се мисли за празнуване на Студентския празник, заяви пред TravelNews Сийка Кацарова, председател на организацията. 
"В тази сложна ситуация, в която здравната ни система е на предела си, медици се заразяват ежечасово, а университетите са на онлайн форма на обучение - какъв ще е този празник?  Не го разбирам и ако някой от туристическия бранша настоява   - със сигурност ще бъде обявен в нахалство от страна на обществото. Не е лесно на никого и всеки трябва да понесе неудобство или ограничение за известен период, за да се опазим взаимно", коментира тя.
В цяла Европа са налице серизони ограничения,  като крайната цел е да посрещнем по-спокойни семейните празници – Коледа и Нова Година. Според Кацарова декември ще е месец на резервации в посления момент. Хората имат нужда да излязат от домовете си, да разпуснат, но нека е отговорно, посочи тя. По нейните думи те ще изберат места, в които мерките се спазват и се чувстват сигурни. В които им се предоставя услуга, полезна за здравето и зареждането на организма.
В този смисъл мотото на Министерство на туризма: „Зимните курорти – укрепват Вашето здраве, с допълнение от нас „Спа курортите – вашето сигурно място за укрепване на имунната система“ е посланието ни към българите, отбеляза още Сийка Кацарова.
 
Мирослав Иванов


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати