Новини Турагенции

Дубай започна изненадващо да тества българите на летището

   
Дубай започна изненадващо да тества българите на летището

Дубай е започнал да тества изненадващо пристигащите българи на летището, съобщиха за TravelNews туроператори. На някои фирми са тествани всички туристи, а на други избирателно няколко човека. Досега се изискваше само документ за отрицателен PCR тест за влизането в емиратството. Нашата група е тествана цялата вчера при пристигането, заяви Петър Стоянов, управител на „Luxutour“. Тестът е изцяло за сметка на Дубай и хората не трябва да плащат нищо. Но хората са оставени под карантина за 1 ден, докато излязат резултатите, обясни той.

България все още официално не е в списъка на държавите за повторно тестване на пристигащите туристи, каза Стоянов. Днес те ще търсят повече информация от авиокомпанията „Флай Дубай“ и от местните власти. Българското външно министерство също не е уведомено за промяната, ако има такава. Обединените арабски емирства и по-конкретно само Дубай са сред първите отворени дестинации в Азия. Те изискват отрицателен PCR тест при влизане в страната. Същевременно поддържат списък на рисковите държави, от които задължително правят за тяхна сметка вторични тестове.

Българските туроператори в момента водят най-много туристи в Дубай след Турция. Те очакват да заведат много гости през декември и най-вече покрай коледните и новогодишните празници.

Мирослав Иванов  



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати