Новини Турагенции

Абакс призовава българите да изчакат и да не анулират почивките си

   
Абакс призовава българите да изчакат и да не анулират почивките си

Туроператорът "Абакс" призова записалите се българи за почивки в чужбина за Коледа и Нова година да изчакат и да не анулират веднага резервациите си. Това съобщи за Travelnews Георги Пасев, маркетинг директор на компанията. "Ако клиент желае да се откаже, му се връщат парите. Спазваме принципа, че не принуждаваме клиентите да пътуват, не ги глобяваме, заради това, че се страхуват или притесняват да пътуват. Ще се държим човешки", коментира той.
Според него хората трябва да бъдат спокойни, че платените депозити са в агенциите и те няма да ги загубят, няма да им бъдат заменени с ваучери и няма да им бъдат задържани. Пасев призова българите да изчакат до 10.12 - 17.12.2020 г. преди да вземат окончателно решение. Вярвам, че до тогава обстановката ще се е успокоила и все пак ще могат да пътуват за коледните и новогодишни празници, обясни той.
На 17.12.2020 г. най-късно, според актуалните забрани, туроператорът ще обяви кои програми ще направи за Нова година. Доплащанията за всички, които решат да пътуват ще бъдат от датата на потвърждение до 22.12.2020 г.
Засега компанията ще остави активни програмите за Коледа в Египет, както и програмите за Нова Година - Египет (Хургада и Кайро - Хургада), Тунис, Охрид, Анталия. 
За всички нови резервации ще важи депозит 50 лв. и доплащане до 22.12, само при потвърдена програма и ако няма забрана за пътуване.
 
Мирослав Иванов 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати