Новини Хотели

BUBSPA предлага мерки за работа на хотелите

   
BUBSPA предлага мерки за работа на хотелите

В контакт сме с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, за да преценим заедно как отговорно да работим в условията на усложнена епидемична обстановка. Това обяви пред TravelNews Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA). Организацията изпрати предложения до нея с  конкретни мерки за работа в режим на рестикции. Целта ни е осигуряване на безопасност и спокойствие на клиентите, посетили спа комплексите с цел превенция, подсилване на имунната система или профилактика на хронични заболявания. 

Имаме опит и "know-how" от първта вълна на КОВИД,  когато спазвайки стриктно заповедта на министъра на здравеопазването, спа хотелите направиха сериозни инвестиции с цел осигуряване на безопасен и спокоен престой на гостите и защита на персонала на територията на комплексите, подчерта Кацарова. Тогава бяха закупени бактерицидни лампи, прегради на рецепции, мерки в ресторантите, режим на сервиране, намален капацитет на посетители в общите части,  дезинфектанти, предпазни маски и др.  

В СПА центровете гостите бяха пропускани на графици с цел спазване на допустимия капацитет. Част от зоните се позлваха само индивидуално /солни стаи например/, а друга част не работеха с оглед на минимализиране на риска /парните бани/. Дезинфекция се извършва след всеки клиент. Спазваха се разписаните предписания, оформени в чек-лист, съгласуван между  Министерството на туризма и РЗИ. 

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати