Новини Турагенции

Ирина Найденова, Александър тур: Резервациите спряха

   
Ирина Найденова, Александър тур: Резервациите спряха
Ирина и Румен Найденови

Резервациите за пътувания и почивки рязко спряха още преди една седмица заради увеличените случаи на заразените хора с коронавирус. Това коментира пред Travelnews Ирина Найденова, управител на туроператора „Александър тур“ и член на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). Заповедта на министъра на здравеопазването за спирането на екскурзиите до 21 декември 2020 г. допълнително ще повлияе негативно на бизнеса. Изцяло имаме спиране на търсенето, заяви Найденова. Преди сегашната тежка ситуация е имало записвания за Турция, Египет, Тунис. Индивидулни резервации са вървели за Малдивите.

Традиционно по това време на годината от туроператора правят пътувания за коледните базари в Европа. През тази година те са затворени навсякъде. Ирина Найденова посочи, че в момента актуализират офертите си за януари, февруари и пролетта. Всичко ще зависи от обстановката в България и по света.

Найденова призовава българските хотели да бъдат по-гъвкави за коледните и новогодишни празници. „Българските хотели дават безумни условия при тази ситуация. Правят трудни анулации на резервации и обявяват невъзвръщаемо капаро след 1 декември 2020 г.“, каза тя.

От „Александър тур“ вече са пуснали служителите си да работят от вкъщи. Компанията е една от водещите и най-стари в България. Основана е през 1991 г. Работи изходящ и входящ туризъм. Посреща чужденци за културен туризъм. Собственици са Ирина и Румен Найденови. Те са сред учредителите на АБТТА.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати