Новини Хотели

BUBSPA няма решение да участва в обединенията на туризма

   
BUBSPA няма решение да участва в обединенията на туризма

В Българския съюз по балнеология и спа туризъм (BUBSPA) няма решение на УС за участие в обединенията на туристическия бизнес. Това заяви за TravelNews Сийка Кацарова, председател на организацията. Засега не предвиждаме да се присъединяваме към някое обединение, обясни тя.

Предстои създаването на втора организация, в която да влиза туристическият бизнес с работното име „Алианс Туризъм“. Нейни учредители се предвижда да бъдат Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), сдруженията на туроператорите, на екскурзоводите, на мениджърите на хотели и др. Това е ново разделение в туризма след обявеното учредяване днес на Конфедерация на българския туристически бизнес. Ситуацията показва, че браншът дори в най-трудните си времена не може да се обедини под една шапка.

Хотелиерската асоциация и сдруженията на туроператорите се събират на обща среща и ще излязат с позиция следващата седмица. Новият Алианс се предвижда да бъде учреден от БХРА, АБТТА, Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), СТТА „Обединение бъдеще за туризма“, Сдружение „Туризъм“, Асоциация на екскурзоводите в България (АЕБ), Съюз на екскурзоводите в България, Югоизточен съюз на екскурзоводите, Асоциация на специализираните експерти в туристическата индустрия (АСЕТИ), Българска асоциация на експертите в туризма, Българска асоциация за алтернативен туризъм, Асоциация на планинските водачи в България и др. Засега не е ясно най-новото туроператорско сдружение – Българска асоциация за изходящ туризъм към кое обединение ще се присъедини.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати