Новини Турагенции

Малдивите са достъпни, както никога досега

   
Малдивите са достъпни, както никога досега

Малдиви, блян за много хора, но и посетили го вече доста от тях. Защо пък да не повторят? Общо 1190 коралови острови, формиращи 26 атола и простиращи се на  823 км от север на юг и на 130 км от изток на запад, те са истински природен феномен. Около 150 от тях са туристически и около 100 населени с местно население.
В края на октомври, група от професионалисти посетихме шест от тях. Целта беше чисто информативна, за това как Малдиви посреща отново гости след 6 месечно затваряне, коментира пред Travelnews Красимир Златанов, управител на туроператора Exotic holiday.
Пътуването до Малдиви и в момента е само с отрицателен PCR тест, направен 96 ч. преди първия полет. Необходимо е също така, 24 ч. преди кацане на Малдиви, да се попълни здравна декларация, където се качва самия тест и се генерира QR код, който е необходим да се покаже на паспортния контрол при пристигане на летището в Мале, обясни Златанов.
Нищо по-особено като процедура при пристигането на място, освен измерване на телесната температура на летището.
Престоят на самите острови е много спокоен, защото все още хотелите не са запълнени в пълния капацитет. Всички от обслужващия персонал, включително и мениджърите на хотелите са били в 14 дневен карантинен период на самите острови, а след негативен PCR тест вече са освободени за работа. 
Санитарните изисквания са на много високо ниво, а само персоналът е длъжен и стриктно спазва изискването да бъдат с предпазни маски. В повечето хотели изхранването е на сет меню, а дори и на блок маса, всичко е направено така, че никой турист да не може да използва какъвто и да е прибор на някой друг, подчерта Красимир Златанов. Според него жаждата за туристи, кара всеки един от обслужващия персонал да положи максимални усилия за един прекрасен отдих на всеки почиващ.
От своя страна пък мениджърите на хотелите са толкова гъвкави в ценовите предложения, че намаленията достигат до 50% от стандартните цени, а често трансферите, независимо дали са с лодка или вътрешни полети са като допълнителен бонус към пакетите. Проблемът, който се забелязва е с по-разредени полети и хубави връзки до Мале, но все пак има удобни такива и не толкова с високи цени. Това ни накара, освен новогодишния период, да се съсредоточим най-вече след Нова Година като предложения с доста привлекателни цени, където индивидуалното пътуване ще е на преден план, каза управителят на Exotic holiday.
Туроператорът пуска за дата 17.01.2021 оферта със 7 нощувки с полет на Турски Авиолинии, с най-добрите връзки и 7 нощувки на база All Inclusive в 4* с включен трансфер, на цена от 2999 лева. За тази дата е потвърдено пътуването, плюс водач с групичката от България за тези, които се притесняват да пътуват индивидуално.
Също така, специалните предложения не спират само с една дата. Такива са подготвени за всеки месец до Април 2021, също така на атрактивни цени.

Мирослав Иванов

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати