Новини

Николова разговаря с гръцкия министър на туризма

   
Николова разговаря с гръцкия министър на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с гръцкия министър на туризма Хари Теохарис. Двамата обсъдиха актуални теми свързани с туристическия сектор и развитието на пандемията от коронавирус в двете страни.
Вицепремиерът заяви, че двустранните отношения между България и Гърция са прекрасен пример за взаимодействие в региона на Балканите и Югоизточна Европа. Пандемията обаче ни принуждава да работим много по-интензивно, за да подкрепяме туристическата си индустрия, бе категорична министър Николова.
Българският министър уточни, че би подкрепила всяко конструктивно предложение, съхраняващо устойчивостта на отрасъла. И допълни, че въпреки продължаващата криза, Министерството на туризма работи за безпроблемното протичане на предстоящия зимен сезон.
Вицепремиерът увери гръцкия министър, че зимните курорти у нас са готови да посрещнат гостите от южната ни съседка, които ежегодно предпочитат България като туристическа дестинация. Тя разясни още пред гръцкия си колега, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички регионални здравни инспектори в страната упражняват изключително строг контрол за спазване на противоепидемични мерки във всички места за настаняване, хранене и развлечения.
Гръцкият министър Теохарис също потвърди, че сътрудничеството между двете страни е от изключително значение и е важно то да остане отворено, като пример за останалите държави. Имаме близки отношения, особено в областта на туризма. Гърците често идват в България. Смятам, че може да разработим план за съвместни продукти, на база подписания меморандум и от това може да спечелят и двете страни, разясни той.
По думите му през изминалия летен сезон гръцките власти са взели всички мерки и са положили много усилия, за да поддържат границата с България отворена. Голяма част от нашия бизнес не работи, но се надяваме скоро това са се промени. Работим ежедневно, за да сложим туризма в центъра на масата на европейско ниво, категоричен бе Теохарис.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати