Новини Хотели

В Пампорово няма да има COVID хотел

   
В Пампорово няма да има COVID хотел

„Създадена е организация при съмнителни случаи на туристи с COVID-19, те да бъдат бързо диагностицирани и лекувани в областната болница в Смолян. Няма да има сграда за изолиране на положителни туристи. В хотелите са осигурени медикаменти, медицинско и битово обслужване. Туристическите обекти в курорта се подготвят за работа при спазване на противоепидемичните мерки“.

Това съобщи на брифинг областният управител на Смолян Недялко Савов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян.

Решението е било взето на среща с представители на „Пампорово“ АД, РЗИ и кметовете на общините Смолян и Чепеларе във връзка с работата през предстоящия зимен туристически сезон в Пампорово.

Той допълни, че резервациите за зимния туристически сезон в Пампорово са основно от български туристи, като почти няма от чуждестранни такива.

„Има организация сезонът да започне нормално и ще видим по време на зимните месеци каква ще бъде ситуация с туристическия сезон. Ще има информация във всички туристически обекти, че в Смолян има лаборатория и при съмнения на свободен прием болните туристи ще идват да се тестват с ПСР“, каза още областният управител.

 

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати