Събития

Коледната елха в Плевен ще грейне тази вечер

   
Коледната елха в Плевен ще грейне тази вечер

 

Плевен грейна в коледна украса, светлините на елхата снощи запали кметът на града Георг Спартански.

Въпреки липсата на тържество около елхата с Дядо Коледа и Снежанка, много деца със своите родители бяха дошли, за да видят на живо, а не във Фейсбук, запалването на светлините на Главната градска коледна елха, която расте на площад "Възраждане".

Лично кметът, заедно с децата, отброиха до десет и светлините грейнаха. Спартански отбеляза, че донесеното от чужбина дръвче за коледна елха се развива доста добре като за една година е пораснало с половин метър.

По традиция в Плевен не се сече елха за Коледа. Винаги за коледно-новогодишните празници е украсявано живо растящо дърво близо до сградата на общината.

Дълги години ролята на елха изпълняваше 25-метров смърч, който остаря и общинските власти решиха да внесат от чужбина специално за целта малко дръвче, което бе засадено близо до храма-мавзолей "Свети Георги Победоносец".

Той е един от символите на Плевен, а свети Георги е обявен за закрилник на Плевен от Плевенския митрополит Игнатий. Празнични светлини са украсили сградата на община Плевен и централни улици в областния град. /Дарик



 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати