Оферти

Най-доброто африканско сафари - Кения

   
Най-доброто африканско сафари - Кения

Цена
3097 BGN
Продължителност
9 дни
Статус
Отворено за записване
* Обявената цена с включен самолетен билет от София подлежи на потвърждение.

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е дом на резерватът "Масаи Мара" - една от класическите сафари дестинации за наблюдение на Големите 5 (лъв, леопард, слон, бизон и носорог). Той служи и за сцена на един от най-впечатляващите природни спектакли - ежегодната миграция на антилопите гну. Столицата Найроби е оживен модерен град с удивителна кулинарна сцена, където може да опитате традиционни местни ястия и да се насладите на едно от най-качествените кафета в света. В селата на масаите пък, от друга страна, все още се спазват вековни традиции и начин на живот, в който туристите могат да надникнат. Около езерото Накуру може да видите стотици цветни птици фламинго, а в Диани - една от водещите плажни дестинации на Африка, можете да плувате в тюркоазените води на Индийският океан. А най-хубавото е, че с този тур всичко това е възможно за малко повече от седмица.

Забележителности:
♦ Резерватът "Масаи Мара"
♦ Езерото Накуру - едно от най-популярните места за наблюдение на диви птици
♦ Плажът "Диани"- водеща плажна дестинации в Африка


План на пътуването:

Ден 1. Найроби
Пристигане в Найроби и трансфер до хотела за нощувка.(-/-/-)

Ден 2. Найроби - Масаи Мара (З/О/В)
Днес се отправяме към резерватът " Масаи Мара". По пътя ще можем да се насладим на красивите пейзажи на Източноафриканскана рифтова долина. Пристигаме в резервата навреме за вечерното ни сафари. Резерватът е известен със обширната си савана и множество хълмове, както и с обитаващите го диви животни - лъвове, леопарди, гепарди, слонове и много други. Ще вечеряме и прекараме нощта в лагера "Мара Ленчада", който разполага с душове с топла вода и тоалетни.

Ден 3. Масаи Мара (З/О/В)
След закуска започваме днешното целодневно сафари. Ще посетим реката Мара, известна като дом на много диви животни. За обяд ще си направим пикник в околността, наблюдавайки крокодилите и хипопотамите. По желание може да посетите и едно от селата на масаите, за да се запознаете отблизо с културата им. Нощувка в лагера.

Ден 4. Масаи Мара - Национален парк "Езерото Накуру" (З/О/В)
Ще започнем деня рано със сафари по игрев. След това закусваме и се отправяме към Накуру. Ще пристигнем там привечер, ще вечеряме и ще пренощуваме в хотел "Martfam Resort" или "Golden Palace".

Ден 5. Накуру - Найроби - Диани (З/-/В)
След закуска, започваме разходката си из парка. Тук ще можем да видим множество екзотични видове птици (парка е дом на около 350 вида), сред които и рововото фламинго. Ще наблюдаваме и бели и черни носорози, леопарди, жирафи, антилопи и черно-бели колобуси. Отправяме се към летището в Найроби, за да хванем полета за Укунда в 14:00. След пристигане в Укунда, следва трансфер до плажния курост "Диани".

Ден 6-8. Диани (З/-/В)
Като за финал на това вълнуващо пътуване ще прекарате два дни в една от най-идиличните плажни дестинации в Африка. Диани е плаж, известен с белият си пясък, тюркоазените си води и заобикалящата го гъста гора. Ще имате възможност да се насладите на това място според предпочитанията си - може да се излежавате на плажа, да се отдадете на водни спортове или да се разходите в гората "Кая Кинондо" - свещена за местното племе Диго.
Настаняването е в хотел "Leopard beach resort", с включена закуска и вечеря.

Ден 9. Заминаване (З/-/-)
Трансфер до летището в Момбаса и отпътуване.


Цената включва:
 самолетен билет София - Найроби; Момбаса- София в икономична класа с включен багаж
 нощувки според описанието
 храна според описанието
 летищни трансфери
 транспорт в специален мини-ван с отворен покрив по време сафаритата
 входни такси за националните паркове
 професионални англоговорещи гидове
 бутилки минерални вода
 водач от България при група от 8 човека*


Цената не включва:
 екскурзии до село на масаите - по желание
 лични разходи
 храна и напитки,неспоменати в програмата
 бакшиши
 лични разходи

За повече информация:

https://www.penguin.bg/Offer/Obikolkiikulturniputeshestviya/2276/Naj-dobrotootKeniya.html



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати