Новини

Боровец открива ски сезона на 19 декември

   
Боровец открива ски сезона на 19 декември

В Боровец се стягат за отварянето на ски зоната, което е планирано за 19 декември. Вече работи и системата за изкуствен сняг, а ако има подходящи условия, от „Бороспорт“ обещават зимни приключения и по- рано. От хотел „Рила“ коментират, че имат направени резервации. И по пистите, и в хотелите първата грижа е спазване на противоепидемичните мерки, докато в курорта тече усилена подготовка за новия сезон.
От „Бороспорт“ споделят, че още през лятото са пратили екип в курортите в Италия и Австрия, за да се запознаят с мерките, които се прилагат там. И докато се вземат всички предпазни мерки, вече тече усилената подготовка на пистата преди старта на новия сезон. Подготвят се и кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влекове. Профилактиката на лифтовете в Боровец върви по график. Инвестициите в противоепидемични мерки в курорта са сериозни.

Заради сложната обстановка с коронавируса през този зимен сезон България ще разчита основно на вътрешен туризъм , както и на гости от съседните балкански страни.
За да се избегне струпването на хора, скиорите ще може да направят още от вкъщи или по пътя регистрация за наем на екипировка от ски гардеробите на „Бороспорт“ в Боровец. В ход е и опцията за купуване на ски карти от мобилно приложение. Екипировката пък ще се дезинфекцира след всеки, независимо за колко време я е ползвал, чрез впръскваме дезинфектант, който е под налягане в обувката и в каската. Ще се намали броят на участниците в групите за ски обучение. По време на спускането носенето на маска е избор на самия ски учител и ученик, но в контактните зони е задължително туристът да бъде с маска. Маската е задължителна и при всички подстъпи на лифтовите станции.

Хотел „Рила“ е оборудван с пункт за дезинфекция, а служител ще измерва температурата на гостите. Маските в общите части в хотела са задължителни. Служителите от рецепция са отделени с плексигласови прегради, ключ -картите минават предварителна дезинфекция. Ще има и онлайн чекинг, чрез който гостите имат възможността да се чекират преди да пристигнат. Стаите ще се проветряват периодично, на дезинфекция подлежат критичните точки като телефон, телевизор, ключове, дръжки на врати, гардероби и всички повърхности в стаите, обясняват от хотела. Също и общите части, асансьорите, тоалетните, банкоматите. Гостите може да разчитат на медицинско лице, което ще бъде в хотела през зимния сезон.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати