Новини Турагенции

Туроператорът Абакс пуска директен чартър до Занзибар

   
Туроператорът Абакс пуска директен чартър до Занзибар

Един от най-големите туроператорите у нас – „Абакс“ пуска директен чартърен полет от София до Занзибар, Танзания. Това съобщи за TravelNews Георги Пасев, маркетинг мениджър на компанията. Едната програма е в периода 9-18 февруари 2021 г., а другата 26.02-7.03.2021 г. Полетите ще се изпълняват от авиокомпанията Bulgarian Air Charter. Занзибар очаква българите с едни от най-красивите плажове на Земята, с бял, фин пясък. Идеални температури и обслужване с усмивка през цялата година, каза Пасев.

Настаняването е на база All inclusive по избор в три хотела - Maya Bay Resort & SPA 4*+, Waridi Beach Resort & SPA 4*+, Ocean Paradise Resort & SPA 4* SUPERIOR. При записвания до края на тази година има отстъпки в пакетите. Цените започват от 2780 лв. на човек в двойна стая. В сумата влизат самолетен билет с чартърен полет София – Занзибар – София, летищни такси, регистриран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен, 7 нощувки на база All Inclusive в избрания хотел, трансфер летище – хотел – летище с лицензиран автобус, два PCR теста – при отпътуване и при връщане в България (ако има такова изискване, в лаборатории Рамус), медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс, застраховка отмяна на пътуване с Евроинс, представител на туроператора с български език за целия престой.

За резервация за програмата на “Абакс” се изисква първоначална вноска от 10% и доплащане 20 дни преди тръгване, при гарантирана програма. Пътуването е по предлагания пакет на туроператора „максимална сигурност“ за туристите на стойност 200 лв. с покритие по медицинска застраховка за 10 000 евро и асистънс. Той включва още безрискова резервация, безплатни PCR тестове, гарантирано връщане на платените суми при наложена карантина, без разходи при установяване на COVID-19. При установяване на зараза от COVID-19 преди тръгване – позитивен PCR тест, парите се възстановяват на клиента на 100% (без удръжки, глоби, неустойки). В случай, че се установи, че клиентът е заразен от COVID-19 по време на пътуването, разходите по лечението в болница се покриват според условията на застраховка „Помощ при пътуване – Травълър“ (базова). Карантиниране на клиент е за сметка на предплатената вече почивка. Разходите за връщане на туриста са за сметка на туроператора. В допълнение има бонус застраховка „Отмяна на пътуване“. Има гарантирано връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни, подчерта Георги Пасев.

Цената на пакета не включва допълнителни екскурзии на място. „Абакс“ предлага няколко варианта за такива. Целодневно „синьо“ (морско) сафари с включен обяд струва 170 лева за възрастен,/85 лева за дете 2- 11.99 г.; полудневната екскурзия „Островът на подправките“ е 80 лева за възрастен/ 40 лева за дете 2- 11.99 г.; полудневна екскурзия до Каменния град излиза 80 лева за възрастен/ 40 лева за дете 2- 11.99 г.; полудневната екскурзия до резервата „Йозани“ е 120 лева за възрастен/60 лева за дете 2 -11.99 г; полудневната екскрузия до „Затворническия остров“ - 100 лева за възрастен/50 лева за дете 02 – 11.99 г. Допълнително се заплаща градска такса – по 1 USD на нощувка на човек, директно на рецепцията на хотела. Всеки трябва да си извади виза за Танзания. Има задължителен минимален бакшиш за шофьори, който е около 5 долара на човек на превоз.

„Абакс“ не работи с крайни клиенти, т.е. директно с туристите. Той е единственият wholesaler в България, който продава своите програми само посредством регистрирани туристически агенции на територията на цялата страна.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати