Новини Хотели

Компания ще инвестира в сцена за винен туризъм край Мелник

   
Компания ще инвестира в сцена за винен туризъм край Мелник

Собствениците на компания за бързи кредити Станимир Василев и Неделчо Спасов чрез фирмата си им „Сийуайнс“ АД искат да инвестират във винен туризъм в с. Хърсово, Санданско, съобщава struma.bg. Те планират да изградят открита сцена върху нива в селото с площ 6726 кв.м, където да правят винени презентации, да организират майсторски винени класове и всякакви забавления за любителите на виното. Сцената е планирана да е с капацитет 100 места за посетители. В горната й част ще бъдат разположени места за сядане, които ще бъдат покрити с перголи или с куполна сгъваема тента. Под сцената ще има техническо помещение, в което ще се съхраняват реквизити и други пособия.
Идеята за сцената е пряко свързана с миналогодишното инвестиционно намерение на двамата финансисти да построят в санданското село винарна и хотел. В момента сградите все още са на етаж груб строеж и предстои довършването им през 2021 г.
Имотът, избран от бизнес партньорите, не попада в граници на защитени територии и според екоминистерството няма проблем инвестицията да бъде реализирана, защото възможните шумови и антропогенни въздействия от строителните машини ще са временни и обратими.
„Сийуайнс” АД  бе регистрирана наскоро и е  специализирана за отглеждане на лозя, производство на вино и туристически услуги, а капиталът й е 500 000 лв. Собствениците й Станимир Василев и Неделчо Спасов притежават терен от 36,2 дка в местността Суракево на село Хърсово, където ще са сцената, бъдещият хотел с 60 легла, ресторант с капацитет 90 места, СПА център и 2 бара. Около този терен финансистите имат и лозя.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати