Новини

Хавай предлага безплатни двупосочни билети на хора, които искат да живеят и работят там

   
Хавай предлага безплатни двупосочни билети на хора, които искат да живеят и работят там

Едва ли има по-добър начин да прекарате пандемията от някой красив плаж. За всички мечтатели, Хавай предлага безплатни двупосочни билети до Оаху за хора, които искат да живеят и работят там. Щатът стартира програма за временно пребиваване, известна като „Movers and Shakas“, в сътрудничество с училища и фирми. Приемът на първата група кандидати е до 15 декември.

„Movers and Shakas” е малка стъпка към икономическо възстановяване и диверсификация на икономиката ни“, каза Джейсън Хига, основателят на групата, пред CNN.

"Заради пандемията стана ясно, че дистанционната работа ще стане все по-популярна, затова ние вярваме, че даваме възможност на местните жители да се върнат у дома, а на другите хора да преживеят Хаваите не като туристи, а като пълноправни членове на нашата общност“.

50 души ще бъдат избрани при първия подбор. За да кандидатствате, трябва да отговаряте на два критерия: да работите дистанционно и да сте на поне 18 години.

Одобрените трябва да се преместят на Хавай до месец след избирането си и да прекарат поне 30 дни на острова.

"В момента Хавай има най-ниския процент на глава от населението на заразени с коронавирус в САЩ, което го прави едно от най-безопасните места за живот и работа“, се казва в съобщението на програмата.

Досега Хавай е съобщил за над 18 000 случая на коронавирус, а над 200 души са починали.

„Movers and Shakas” търси хора, които искат да допринесат за развитието на местните общности. Одобрените кандидати поемат ангажимент да служат на неправителствена организация по няколко часа седмично. Въпреки че по програмата могат да кандидатства всички хора от САЩ, тя е главно насочена към жители на Хавай, които искат да се завърнат у дома.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати