Новини

През 2021 британците няма да могат да пътуват до Европа

   
През 2021 британците няма да могат да пътуват до Европа

Посещенията и пътуванията до Европа на британските граждани, ще бъдат силно ограничени след 1-ви януари 2021, когато изтича гратисният период за Брекзит, заради действащите ковид правила в Обединена Европа

В голяма част от 27-те държави членки на ЕС в момента действат директни забрани за посещения на граждани извън блока или ако не са напълно забранени, то тогава има наложени редица рестрикции.

За тези проблеми алармира Financial Times в днешното си издание. Дори в България в момента посещенията на граждани извън Обединена Европа са забранени, както и в голяма част от останалите държави на ЕС.

В отговор на тези въпроси, говорителят на правителството заяви, че: „Не можем да коментираме решения, които са взети от други държави по въпросите на националното им здравеопазване.“

Официалният край на преходният период за Брекзит ще означава, че британските граждани попадат под режима и регулациите за посещения и пътувания до Европейският Съюз, като граждани на трета страна, извън общността, а за тях действат строги мерки и забрани за несъществени пътувания.

Изключения се правят за транзитно преминаващи и за някои бизнес визити, посещения с цел туризъм или гостувания при познати и приятели са забранени дори и за България!

Всичко това може да се промени ако Обединена Европа разхлаби мерките по границите си или вземе решение да облекчи режима за пътувания на британски граждани до общността на 27-те.

Тепърва Брекзит (щях да напиша ГЛУПОСТА БРЕКЗИТ, но се въздържах) ще води до обърквания и спънки в ежедневието, както на британците, така  и на европейците, а най тежко ще бъде положението с бизнеса, който се оказва, че изобщо не е готов за Брекзит.
 
Според публикувано вчера медийно проучване над 75% от британските компании търгуващи с ЕС, не са готови за Брекзит. Сътресенията едва сега започват!



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати