Новини Турагенции

Ара тур пусна три дестинации с чартъри до Карибите

   
Ара тур пусна три дестинации с чартъри до Карибите

„Ара тур“ пусна в продажба в България три дестинации в Карибите – Доминиканска република, Куба и Мексико. Първите две се предлагат с чартърни полети за Нова година, а Мексико е от месец март 2021 г., заяви за Travelnews Пресиян Лозанов, съдружник в туроператора „Марвълс он Борд“ ООД, който държи марката и сайта Аratour.bg.

Чартърните програми са от Мадрид и в пакет all inclusive с авиокомпанията Evelop със самолет Airbus 350. Пътуването от София до Мадрид е индивидуално и хората могат да избират между полетите на Wizz Air, “Райън ер“ и „България ер“, за които ние съдействаме, подчерта Лозанов. Той обясни, че ако се налага престой и нощувка в Мадрид, тя се поема от „Ара тур“. Това се отнася и за трансфера от летището до хотела.  

Само за Куба се изисква PCR тест, но не се прави предварително. При пристигане на място се поема от държавата. Карантинирането при положителен тест също е за сметка на страната. Доминикана и Мексико не изискват никакви тестове и документи. При транзит през Мадрид също не трябва да се представя PCR тест, но трябва да се попълни документ с QR код, обясни Лозанов.

Туроператорът не изисква предварително плащане и капаро при резервация. Цялата сума трябва да бъде платена 7 дни преди тръгването.  

Промоционалната цена за Пунта Кана в Доминикана за 7 нощувки Riu Naiboa ****  All inclusive в момента е 720 евро на човек. За Куба стойността на пакета при 7 нощувки в Варадеро All inclusive и 3 нощувки в Хавана започва от 875 евро на човек. За Ривиера Мая в Мексико при 7 нощувки в Riu Lupita ***** All inclusive, цената започва от 917 евро, а за Канкун - Occidental Costa Cancún **** All inclusive – от 1045 евро.

В пакетната цена влизат самолетен билет Мадрид-крайна дестинация-Мадрид, летищни такси, чекиран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг, 7 нощувки на all inclusive в избрания хотел, трансфери летище-хотел-летище, входна такса за съответната страна, медицинска застраховка с покритие 3500 евро от Inter Mondial. В сумата не влизат самолетен билет София-Мадрид-София, допълнителни екскурзии, с възможност на български език, застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност около 2% от стойността на пакета (силно препоръчителна).

На чело на „Ара тур“ и „Марвълс он Борд“ ООД е един от наи-разпознаваемите и популярни експерти в областта на туризма в България, дългогодишен екскурзовод и истински гражданин на света, а именно Ина Тонина. Нейният незаменим практичен опит и годините прекарани зад граница се оказват и най-ценното познание, което помага за превръщането на пътуването в незабравимо. Туроператорът е основан през 2011 г. Съдружници са Пресиян Лозанов (син на Ина Тонина), Ивайло Иванов и Петър Кънчев, показва справка в Търговския регистър.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати