Новини

Само 2800 нощувки има във Велико Търново от затягането на мерките

   
Само 2800 нощувки има във Велико Търново от затягането на мерките

2800 нощувки са реализирани във Велико Търново от затягането на противоепидемичните мерки в страната до 9 декември, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Основната част от посетителите са българи, но сред гостите на старата столица има и чужденци, които са основно холандци, французи, италианци, румънци, китайци и др. Над 270 са нощувките около 8 декември, когато е празникът на студентите.
Данните са от информационната система, която свързва хотелите и къщите за гости в старопрестолния град с Община Велико Търново. В местата за настаняване стриктно се спазват разпоредбите на здравните власти и санитарно-хигиенните изисквания, е показала проверка на служители на общината.
Архитектурно-музейният резерват Царевец е единственият отворен обект за периода на действие на извънредните противоепидемични мерки. И в трудното за туризма време крепостта привлича интереса на българи и чужденци, допълват още от Общината.
Шест са насрочените безплатни прожекции на аудиовизуалния спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина" до началото на новата година. Посетителите на старата столица могат да наблюдават шоуто от площад "Цар Асен I" във вечерните часове на 12 декември, 19 декември, 25 и 26 декември, 1 и 2 януари. Всяко от излъчванията е с начало в 18,00 ч.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати