Новини

Борисов: Коледа и Нова година да се празнуват в тесен семеен кръг

   
Борисов: Коледа и Нова година да се празнуват в тесен семеен кръг

Резултатите са добри, но по нищо не показват, че трябва да сме оптимистични, че пандемията в България ще приключи за Коледа. Коледа и Нова година трябва да се празнуват в тесен семеен кръг, без масово събиране на хора. Това препоръча премиерът Бойко Борисов след срещата на върха на ЕС в Брюксел. 

Той посочи, че внимателно се следи баланса между мерките и натиска върху болниците. Борисов посочи още, че е от голямо значение и броят на оздравелите, които вече са над 3000 дневно. „Трябва да сме много умерени“, заяви министър-председателят.

Борисов посочи, че в Европа за излизане от кризата в момента никой не говори, а различните експерти очакват подобрение в месеците след средата на следващата година и то при положение, че има висок процент ваксиниране.

"През август-септември 2021 г. може да се очаква пандемията от Cоvid-19 да затихне, при положение че 70% от населението на Европейския съюз се имунизира...Много внимателно в България трябва да следим мерките и да внимаваме с натиска върху болниците. Радостна е новината, че има дни, в които излекуваните са повече от новозаразените. До края на март отваряне на Европа няма да има, очаква се трета вълна и тежки рестрикции“, коментира Борисов.

Премиерът посочи, че страната ни е създала необходимата логистика и организация, за да приеме първата доставка и около 28-29 декември може да започне имунизацията на хората, работещи на първа линия. Той изрази специална благодарност към председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за усилията на ЕК за осигуряването на ваксини за ЕС. Борисов изтъкна също, че е добре да бъдат намерени общи позиции и по отношение на антигенните тестове, които могат да бъдат в услуга на движението на хората и туризма.

 


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати