Новини Турагенции

Абакс потвърди програмите за Египет и Тунис за Нова година

   
Абакс потвърди програмите за Египет и Тунис за Нова година

Един от най-големите туроператори у нас – „Абакс“ потвърди чартърните програми за Египет и Тунис за Нова година. Това обяви за TravelNews Георги Пасев, маркетинг мениджър на компанията. Той се надява след 21 декември да няма повече ограничения в пътуванията, както обеща премиерът Бойко Борисов. Чартърите са от Варна и София. “Перлите на Египет – Кайро и Хургада” е едната програма за Нова година. Тя е от 27 декември до 3 ануари 2021 г. Цените започват от 1203 лв. на човек. В нея влизат 6 нощувки на база All Inclusive в Hurghada Long Beach Resort 4* и 1 нощувка на база закуска и вечеря в Мövenpick Hotel & Сasino Сairo – Мedia City 5* или подобен в Кайро. Полетите са на Bulgarian Air Charter и в сумата влизат самолетните билети, летищни такси и трансферите до хотелите. В допълнение има подарък екскурзия на Египетския музей в Кайро и Пирамидите, каза Пасев. Тя е изцяло на български език. 

В сумата влизат още безплатен обяд корабче-ресторант, закотвен на брега на река Нил в Кайро, входните такси за Египетския музей и Пирамидите. Също така шезлонги и чадъри на плажа и басейна на хотела, и анимация по време на целия престой в Хургада. В пакета е включена медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс, представител на туроператора с български език за целия престой, 2 PCR теста – при отпътуване и при връщане в България, застраховка отмяна на пътуване. Доплащане се изисква единствено за новогодишната гала вечеря в размер на 180 лв. за възрастен и 90 лв. за дете от 2 до 11,99 години, посочи Георги Пасев. Разбира се и допълнителните екскурзии не влизат в цената, в които всеки може да поиска допълнително да се включи. 

Другата програма до Тунис е от 28 декември 2020 г. от София или Варна. В програмата влизат 5 нощувки на база All Inclusive. Цените започват от 1049 лв. "Ако искате да изкарате новогодишните празници по запомнящ се начин, Тунис е идеалната дестинация", заяви той. Според него тя се оформя като хит и за цялата 2021 г. 

Двете програми до Египет и до Тунис са по пакета „максимална сигурност“ за туристите с медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс. Той включва безрискова резервация, безплатен PCR тест, гарантирано връщане на платените суми при наложена карантина, без разходи при установяване на COVID-19. При установяване на зараза от COVID-19 преди тръгване – позитивен PCR тест, парите се възстановяват на клиента на 100% (без удръжки, глоби, неустойки). В случай, че се установи, че клиента е заразен от COVID-19 по време на пътуването, разходите по лечението в болница се покриват според условията на застраховка „Помощ при пътуване – Травълър“ (базова). Карантиниране на клиент е за сметка на предплатената вече почивка. Разходите за връщане на туриста са за сметка на туроператора.  

„Абакс“ не работи с крайни клиенти, т.е. директно с туристите. Той е единственият wholesaler в България, който продава своите програми само посредством регистрирани туристически агенции на територията на цялата страна. Преди кризата е работил с 948 агенти в България.  

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати