Новини Турагенции

Пенгуин травъл ще води международна група в Гвинея-Бисау

   
Пенгуин травъл ще води международна група в Гвинея-Бисау

Туроператорът „Пенгуин травъл“ ще води международна група от туристи за първи път в Гвинея-Бисау, Западна Африка. Това заяви за Travelnews Димитър Попов, управител на компанията. Тръгването е на 23 януари 2021 г. В групата освен българи, влизат още датчани, шведи и англичани, обясни той. Цената е 2274 лв. за 8 дни. В нея влизат нощувки в стандартни хотели в стая със собствен санитарен възел, храна според програмата, местни англоговорещи гидове,  наземен транспорт и трансфери до летището, водач от фирмата. В сумата не са включени самолетните билети, входни такси и лични разходи и бакшиши. 

Въпреки че е една от най-малките държави в Африка, Гвинея-Бисау има много какво да предложи на посетителите. Този кратък тур обхваща както континенталната част на страната, където ще разгледаме португалското колониално наследство, така и островите Бижагож, известни с богатата си местна култура, каза Димитър Попов. Изолиран от останалата част от страната, архипелагът е истинска съкровищница за древни вярвания и обичаи. Програмата предвижда няколки дни, плавайки между островите Рубан и Оранго, преди връщането в столицата Бисау. След това има отправяне на северозапад, към земите на племената Диола. Ще имаме шанса да наблюдаваме традиционните танци с маски, които са свещени за местните, подчерта Попов. 

Най-известните забележителности са Бисау – столицата на Гвинея-Бисау, която е известна с португалското си колониално наследство, Архипелагът Бижагож – природен резерват, включен в списъка на ЮНЕСКО и много древна култура и обичаи на местните. 

„Пенгуин Травъл“ ЕООД е туроператор, който е регистриран първо в Дания и след това в България. През изминалите 30 години фирмата се утвърждава като лидер в предлагането на приключенски и активен туризъм както на скандинавския, така и на българския пазар. Понастоящем „Пенгуин травъл“ чрез своите офиси в Дания и България предлага културно-опознавателни, пешеходни, вело, конни, риболовни и фото турове в над 50 дестинации, разпростиращи се както в Европа така и в някои от най-отдалечените точки на света. Основният фокус в работата и развитието на туроператора е насочен към професионално организиране на туристически продукти за индивидуални туристи или малки групи, при които водещото е съставянето на възможно най-гъвкава програма. 

Компанията предлага пътувания в цял свят – разнообразни дестинации от Перу/Коста Рика до Тайланд/Бирма/Лаос/Филипините/Мианмар, както и от Мадагаскар до сибирската тайга. Поради тази причнина едни от най-вълнуващите и търсени пътувания, организирани от фирмата, са Транссибирската и Транстибетската железница, както и културните и сафари турове в Южна и Източна Африка. Тъй като считаме, че това което прави едно пътешествие значимо и въздействащо е не само дестинацията, а и цялостното изживяване, се стремим туровете ни да включват взаимодействие както с местните общности, така и с невероятните пейзажи, който откриваме по пътя ни, обясни Димитър Попов.  

Той допълни, че обслужват туристи от цял свят, като ги обединяват в смесени групи за посещения на редки дестинации. Някои от тях вече са били в над 100 страни. „Пенгуин Травъл“ води още скандинавски туристи по българското Черноморие и около 1000 датчани и британци на сезон в зимния курорт Банско.  

Едноличен собственик на компанията е сестрата на Димитър Попов - Любка Попова, показва справка в „Търговския регистър“. 

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати