Новини

Сачева разкри ще се отпуснат ли мерките у нас

   
Сачева разкри ще се отпуснат ли мерките у нас
  News.bg

„Тепърва предстои да обсъдим въведените мерки в страната. Нямаме повод да сме големи оптимисти. Да, имаме известно овладяване на смъртните случаи, но тенденциите са крехки, за да отпуснем напълно мерките”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия социалният министър Деница Сачева.

Тя допълни, че всичко зависи от това какви са здравните данни. Поясни обаче, че нагласата на повечето членове на кабинета е да се започне с поетапно, но не пълно отваряне.

Министърът Сачева обяви, че ще се ваксинира срещу COVID-19, след като е променила мнението си за медикамента.

„Аз по-скоро ще се ваксинирам. Промених мнението си, след като се запознах с някои факти около ваксината. Първоначално мислех, че трябва да бъда по-внимателна, но сега съм убедена, че трябва да се ваксинирам”, добави тя.

Сачева посочи, че не е била против ваксините, но се е колебаела специално за тези срещу коронавируса.

Деница Сачева разясни че някои от социалните мерки ще продължат да важат през цялата следваща година. Такава ще е помощта за родителите на деца, които учат дистанционно.

„Мерките 60/40 и 80/20 са обезпечени до месец март. Ще започне обсъждане със социалните партньори да се удължат до края на юни или частично за конкретни бизнеси, за които възстановяването ще е по-трудно”, добави министърът.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати