Новини

Липсата на туристи и студенти удари имотния пазар във Велико Търново

   
Липсата на туристи и студенти удари имотния пазар във Велико Търново

Търговските площи, офис площите и бизнес площите през тази година са в най-засегнатия сегмент на недвижими имоти, твърдят от бранша.

Във Велико Търново пазарът на недвижими имоти е сериозно засегнат от локдауна. Това коментира пред БНР Калоян Ганев, собственик на една от големите агенции за недвижими имоти в старопрестолния град.

Търговските площи, офис площите и бизнес площите през тази година са в най-засегнатия сегмент на недвижими имоти. Налага се, който иска да остане и да бъде печеливш бизнес, да бъде много гъвкав и да успява да се адаптира бързо към пазара. Доста магазини в момента са с табели "Отдава се под наем".

За съжаление, може би, недалновидността на наемодателите или желанието им за по-бърза реализация на тяхната инвестиция ги кара да държат по-високи наеми, а всички виждаме, че градът е празен, празен е от туристи, всичко е затворено. Едва ли търговците могат да устоят 8-9 месеца.

Значително са паднали наемите на жилищата във Велико Търново - причината е дистанционното обучение на студентите, както и възможността за работа в хоум офис.

Наемателите на общински търговски имоти са освободени от наем за декември, както се случи и през пролетта с решение на Общинския съвет.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати