Анализи

Боровец открива сезона на 28 декември с много новости

   
Боровец открива сезона на 28 декември с много новости

Боровец се сдоби с първия си сняг и мнозина вече планират бягство в планината. Тази година курортът ще работи в по-различен режим, но едно нещо остава неизменно: грижата на оператора на ски зоната "Бороспорт" вашето преживяване да е възможно най-добро и безопасно.

Преди да ви запознаем подробно с новите засилени стандарти за хигиена, както и практики за спазване на дистанция -"новото нормално", нека си припомним, че снежните спортове не само оказват положителен ефект върху здравето и добрата кондиция, но имат и конкретни предимства при Covid-19: практикуват се на открито с наложен етикет на спазване на отстояние. Стандартното оборудване: бандани, очила и ръкавици, играе ролята на предпазно средство. Ски зоните разполагат с технологии, които намаляват личния контакт като: безконтактно плащане, онлайн зареждане на лифт карти и радиочестотно сканиране на карти.

Протоколи за безопасност и режим на работа на курорта

"Бороспорт" планира оперативната си дейност този сезон на базата на указанията на здравните органи, както и най-добрите международни практики. Ски зоната в Боровец ще спазва следните стандарти за безопасност и епидемична защита:

Задължително покриване на лицето там, където физическа дистанция не може да бъде спазвана, вкл. на лифтовете и влековете. Това включва както закрити, така и открити места.
Спазване на физическа дистанция на опашките пред лифтовете, касите, по време на уроци, в гардеробите, транспорта и др.
Дезинфекция по одобрени стандарти и графици във всяка област от дейността: лифт станции, кабинков лифт, каси, гардероби, детска градина, ски училище, тоалетни и др. често докосвани повърхности. Диспенсъри с дезинфектанти са разположени на ключови места.
Оперативни планове: "Бороспорт" разполага с Щаб по превенцията на Covid-19 (тел. за връзка: 0888 23 00 20), който ще актуализира редовно както общите правила за работа, така и тези по отдели.
Указателни табели са разположени в курорта за улеснение на гостите. С пълния текст на Правилата за безопасност и превенция на Covid-19 "Бъдете здрави - бъдете активни с Бороспорт!"

Онлайн зареждане на лифт карти - бързо, изгодно и безопасно

Дистанционното презареждане на лифт картите, което "Бороспорт" предлага от години, става още по-актуално в "новото нормално". И тази година през целия сезон "Бороспорт" предлага 5% намаление на цената на лифт картата, ако заредите онлайн през сайта на Боровец или през мобилното приложение My Borovets. Този комплимент от" Бороспорт" към любителите на ските и сноуборда позволява на всички, закупили многократна лифт карта, да бъдат първи на пистите.

"С многократната лифт карта прескачаш опашките пред касите и отиваш директно на лифта. Това е голямо предимство, като сега допринася и за повишена безопасност от гледна точна на коронавируса", обяснява Георги Кочов, изп. директор на "Бороспорт".

Купи си лифт карта от хотела

Карти за многократна употреба ще могат да се купят освен от касите на "Бороспорт" и директно от хотелите в курорта. Така всеки може да си зареди лифт картата онлайн докато си почива и прави планове за деня, без да се налага чакане на касите.

Боровец в твоите ръце - мобилно приложение My Borovets

Ако не сте го направили досега, време е да инсталирате на смартфона си мобилното приложение My Borovets. То предоставя всичко, от което бихте имали нужда, преди, по-време и след пистите.

MyBorovets предоставя актуална информация за пистите и лифтовете в курорта, уеб камери, времето в момента и дългосрочна прогноза, резервиране на ски услуги, информация за актуални събития, ресторанти и възможности за настаняване в курорта, както и специални предложения и предупреждения от пистите.

MyBorovets прави още по-лесно и по-бързо презареждането на лифт картите.

Специални гъвкави условия за лифт картите
Продължава гъвкавата ценова политика на "Бороспорт" и разнообразието от 12 вида лифт карти и билети, включително младежка карта до 22 години и карта 65+. Децата до 7-годишна възраст карат безплатно. Курортът предоставя и 20% отстъпка за семейни лифт карти.

За запалените скиори и бордисти, които предпочитат да карат през по-спокойните дни, "Бороспорт" предлага сезонна карта за делнични дни. За възрастни тя е на цена само 500 лв., а за деца и младежи - 300 лв.

Промоционални цени на лифт карти

И този сезон "Бороспорт" ще предлага промоционална цена на лифт картата в определени периоди през сезона с мин. 20 процента намаление. Намалението при зареждане на този вид карти онлайн съответно става 25%.

Онлайн резервации на ски услуги и оборудване

Всички, които искат да са сигурни предварително, че ще имат на разположение инструктор, лифт карта и екипировка, детска градина и ясла, както и различни пакетни комбинации, могат да направят онлайн резервация през сайта на "Бороспорт", както и през мобилното приложение MyBorovets.

Ски и сноуборд услуги

Този сезон разбираемо ще се набляга на индивидуалните уроци. Групови занимания ще има, но размерът на групите е намален до макс. 10 души. Дейността на ски училищата ще се подчинява на строги правила: не се допускат гости във видимо нездравословно състояние, както и не се допуска смесване или преместване на обучаващи се от една група в друга. При обучението задължително се спазва дистанция между обучаващите се и ски инструкторите. Всички следва да носят предпазно покривало.

Преди започване на обучението се измерва температурата на ски инструкторите, служителите на ски училището и всички обучаеми. Всички обучаеми подписват декларация, с която потвърждават, че нямат симптоми на Covid-19 и не са били контактни с носители на коронавируса.

Детска ски градина

"Боровец" е предпочитан курорт и от семействата с малки деца заради идеалните условия, които предлага в детската ски градина. За да могат родителите да се отдадат напълно на ски удоволствието, "Бороспорт" предлага детска градина за деца от 4 до 7 години. Работното й време е от 8:30 до 17:00 часа и се намира в обновения хотел "Рила". Освен два часа ски уроци детската градина осигурява и екипировка, обяд, следобедна закуска, игри и лифт карта за парка "Борокидс".

И тук "Бороспорт" е въвел стриктни правила за дезинфекция както на всички повърхности, така и на оборудването, ползвано от децата. Преди приемане на всяко дете се измерва температурата му, а родителите подписват декларация, че детето няма симптоми и не е било контактно с носители на коронавируса.

Наем на ски и сноуборд екипировка

Във всички гардероби в курорта са въведени графици за дезинфекция на помещенията и оборудването. Покриването на носа и устата е задължително, както и спазването на дистанция от мин. 1.5 м.

В гардеробите на "Бороспорт" е въведена система за управление, която позволява да се регистрирате предварително онлайн и по този начин да съкратите престоя вътре в гардероба.

Зимни приключения на открито
Ново! Този сезон непосредствено пред хотел "Рила" ще бъде разположена ледена пързалка - нова възможност за активни забавления на открито от сутрин до вечер.

В заснежената долна част на писта "Червено знаме" е обособена зона за шейни, която позволява безопасно пързаляне. Зоната се заснежава и осветява и напоследък се превърна в любимо място за вечерни разходки и забавления на малки и големи.

От няколко сезона Боровец разполага и с терен за ски бягане. Спортен център "Бистрица" е един от най-големите терени за ски бягане в България. Със своите 10 км трасета центърът предлага възможност за практикуване и от начинаещи. Теренът е оборудван и за състезания по биатлон.

Зимните приключения в Боровец излизат и извън рамките на ски зоната в курорта. И тази година екипът на Borovets Climbing & Mountaineering предлага ски туринг до някои от най-впечатляващите върхове в Мусаленския и Мальовишкия дял на Рила.

Хотелите в курорта

Боровец предлага разнообразни опции за настаняване според възможностите на всеки джоб и вкус. Хотелите в курорта също приспособяват своята дейност и стандарти на дезинфекция, задължителни предпазни средства, така че гостите да се чувстват спокойни. Повечето хотели въведоха гъвкави политики на резервации и анулации.

Предлагат се нови продукти като специални оферти за дългосрочен престой и изнесен офис в планината. Няма по-голям лукс от това офисът ти да се намира на две крачки от пистите за дневно и нощно каране, както е в хотел "Рила". В изцяло обновения хотел се намира един от най-големите конферентни центрове извън столицата с 9 различни по капацитет зали с общо 1300 седящи места, оборудвани с най-модерната техника.

Оpen Season

Откриването на ски зоната се очертава около Коледа или по-рано, ако атмосферните условия позволят. Необходимо е продължително наличие на достатъчно ниски температури, за да може оръдията за изкуствен сняг в ски-центрове "Ястребец" и "Ситняково" (Централен Боровец) да работят денонощно и да осигурят добро покритие на пистите.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати