Новини

Ваксината накара американската туристическа индустрия да мечтае

   
Ваксината накара американската туристическа индустрия да мечтае
  Nova

Ваксината срещу Covid-19 накара американската туристическа индустрия да се подготви за възстановяване на търсенето след исторически тежката година за бранша, съобщава Bloomberg.

Новината за ваксината води до известен оптимизъм в индустрията за подем през пролетта и лятото, въпреки че процентите остават ниски и възстановяването на бизнес пътуванията е все още далеч.

„Все още никой не се готви да отвори бутилка шампанско“, каза консултантът по пътувания Хенри Хартевелд. „Но в момента има надежда, че лятото на 2021 г. ще настъпи и туристическият сезон през него със сигурност ще бъде не само много по-силен от тазгодишния, но той ще бъде на или на над 50% от положението през през 2019 г.“, добавя той.

"Вече някои заможни пътници започнаха да правят резервации за ваканции", заяви Джак Езон, управляващ партньор на Embark Beyond, туристическа агенция, обслужваща супербогатите. "Клиентите заляха компанията с искания за големи партита в Европа и на Карибите, като някои бюджети надхвърлят един милион долара", отбелязва той.

Пандемията е накарала потенциалните туристи да изчакат датата на пътуването им да наближи и едва тогава да резервират самолетни билети или хотели, което дава на тези фирми по-малка предвидимост относно способността им да повишават цените.

"Всяко възстановяване на търсенето ще трябва да се задържи известно време, преди авиокомпаниите да обмислят повишаване на цените", каза Лейси Алиси, директор в Ailevon Pacific Aviation Consulting и бивш изпълнителен директор на American Airlines Group.

„Очакваме следващото лято да бъде много по-добро от тази година, но не и нормално“, заяви в интервю Андрю Ночела, главен търговски директор на United Airlines Holdings. „Смятаме, че 2022 г. е може би ще е по-печелившата година“, добави той.

В деня, в който новината за одобрението на ваксината на Pfizer в САЩ беше съобщена, хотелските резервации скочиха до най-големия дневен брой от началото на пандемията през март, посочват от RateGain.

Но все още има и други причини възстановяването да не е бързо. Дълбочината на тазгодишния срив е безпрецедентна и рисковете изобилстват - от неясноти по разпространението на ваксините до мутации на Covid-19.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати