Новини Събития

Туроператори могат да кандидатстват по поръчка на регионалното министерство за 1 млн. лв.

   
Туроператори могат да кандидатстват по поръчка на регионалното министерство за 1 млн. лв.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обяви обществена поръчка за „Осигуряване на логистично и техническо обезпечаване на събития, касаещи реализацията на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 и Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г.", видя TravelNews от регистъра на Агенцията за обществени поръчки. Тя е на стойност 1 000 000 лв. без ДДС, като крайният срок за кандидатстване е 27 януари 2021 г. Задължително условие е участниците да притежават валидна регистрация за извършване на туроператорска и/или туристическа агентска дейност и да имат валидна застрахователна полица „Отговорност на туроператора“.

Услугите, предмет на настоящата обществена поръчка ще бъдат предоставени за обезпечаване на събития и мероприятия, касаещи реализацията на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. и по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027, включително процеса на преселекция на концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) чрез логистични услуги и публични кампании (в т.ч. обществените обсъждания и консултации), свързани с работата на експертните звена към регионалните съвети за развитие. Организацията и провеждането на всички събития, трябва да бъде съобразено с актуалната противоепидемиологична ситуация в страната, свързана с пандемията от Covid 19 и необходимостта от осигуряване на всички средства и препарати за защита на участниците и гарантиране спазването на препоръките и изискванията на Министерството на здравеопазването за тяхното провеждане.

Услугите ще бъдат свързани с организиране и провеждане на всички видове събития - включително обществени обсъждания- конференции, изложби, заседания, срещи, фокус групи, Kомитети за наблюдение, Тематични работни групи, кръгли маси, семинари, обмяна на добри практики, информационни дни, събития на открито, уебинари, тематични работни семинари (workshops) и др. като ще се провеждат на територията на цялата страна, включително и организиране и провеждане на онлайн събития и срещи в дигитална среда чрез виртуални системи и приложения за връзка и комуникация. Потенциалните изпълнители следва да имат възможност за организиране на няколко, еднакви или различни по вид, събития по едно и също време, при необходимост и по заявка на Възложителя.

Участниците в процедурата за възлагане на настоящата обществена поръчка следва да са реализирали минимален оборот, реализиран от изпълнена/и дейност/и в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, общо за последните 3 (три) приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, общо в размер на 600 000 лева с ДДС. Под „оборот в сферата на поръчката“ се разбира: оборотът да е реализиран при изпълнението на дейности, свързани с осигуряване и организиране на събития, конференции, семинари или информационни кампании. Фирмите трябва да имат система за управление на качеството съгласно международен стандарт ISO 9001 или еквивалентен, с обхват, включващ осигуряване на логистика при провеждане на събития.

Класирането на допуснатите до оценка оферти ще се извършва на база получената от всяка оферта „Комплексна оценка“ по показател „Професионална компетентност на персонала“ и по показател „Финансова оценка“. Предложените в офертата цени следва да са групирани по компоненти, всеки от които участва във формулата за определяне на стойността на показател Финансова оценка (ФО) с различна относителна тежест, както следва:

1. Компонент 1 (Настаняване) – тежест 15%

2. Компонент 2 (Осигуряване на зали+ техническо оборудване) – тежест 35%

3. Компонент 3 (Транспорт) – тежест 20%

4. Компонент 4 (Кетъринг) – тежест 15%

5. Компонент 5 (Съпътстващи дейности) – тежест 15%

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати